Skip to main content
Spaghetti integrale met worst van Brandt & Levie en tomatensaus
Spaghetti integrale met worst van Brandt & Levie en tomatensaus

Spaghetti integrale met worst van Brandt & Levie en tomatensaus

De tomatensaus heeft een zoet-pikante smaak

3.7
(1,6 k)

Voor een lekkere tomatensaus is het belangrijk dat je de tomatenpuree kort bakt. Tomaten hebben namelijk een lichtzure smaak. Als je de tomatenpuree kort op matig vuur bakt, dan komt de zoete smaak van de tomaten extra goed naar boven. De worst bevat o.a. salie, gember en nootmuskaat.

Tags:
Épicé
Allergènes:
Gluten

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

Oignon

1

Gousse d'ail

1 brin(s)

Romarin séché

3 leaves

Sauge fraîche

2 brin(s)

Thym frais

(Peut contenir : Céleri)

2

Saucisse de porc

2 cc

Paprika en poudre

⅔ boîte(s)

Concentré de tomate

180 g

Spaghetti complets al bronzo

(Contient: Gluten)

1 pièce(s)

Cubes de tomates

200 g

Épinards

(Peut contenir : Céleri)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

2 cs

Vinaigre balsamique noir

2 cc

Sucre

à votre goût

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)694 kcal
Énergie (kJ)2903.7 kJ
Graisses25 g
dont saturés18 g
Glucides76 g
Fibres12 g
Protéines34 g

Ustensiles

Couteau
Poêle
Couvercle
Casserole
Assiette

Instructions

1

Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti.

Snijd de worst in plakken
2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en snijd fijn. Snijd de salieblaadjes fijn en ris de tijmblaadjes van de takjes. Snijd de varkensworst in dunne plakken.

Voeg de tomatenpuree toe aan de worst
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rozemarijn 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de worst toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de salie, tijm, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak al roerende 1 minuut.

4

Kook de spaghetti, afgedekt, 9 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

5

Voeg de tomatenblokjes, zwarte balsamicoazijn, suiker en 50 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper en zout en kook de saus, afgedekt, 6 - 7 minuten.

Voeg de spaghetti toe en verhit
6

Scheur de spinazie klein boven de wok of hapjespan en laat de spinazie slinken. Voeg vervolgens de spaghetti toe en verhit nog 1 minuut.

Verdeel het gerecht over de borden
7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer naar wens met extra vierge olijfolie.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes