Aubergine is een veelzijdige groente die je op veel verschillende manieren kunt gebruiken. In dit recept bak je de aubergine kort in de koekenpan. Ben je trouwens een echte multitasker in de keuken en heb je een extra koekenpan of hapjespan? Bak dan de kipfiletreepjes in een andere pan, tegelijk met de aubergine.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
25 g
Roquette
(Peut contenir: Céleri)
1
Gousse d'ail
1
Oignon
⅔ brin(s)
Romarin séché
2
Tomate
1
Aubergine
2 cc
Graines de cumin moulues
1 cc
Paprika en poudre
170 g
Semoule complète
(Contient: Gluten Peut contenir: Lupin, Moutarde, Soja)
200 g
Filets de poulet marinés aux fines herbes
(Contient: Céleri)
350 ml
Bouillon de poulet
1.5 cs
Huile d'olive vierge extra
3 cs
Huile d'olive
à votre goût
Poivre et sel
Verwarm de oven voor op 150 graden en bereid de bouillon.
Scheur de rucola klein en snijd of pers de knoflook fijn. Pureer de rucola met de extra vierge olijfolie, ¼ van de knoflook, 1 el water per persoon, peper en zout met een staafmixer of in een blender tot een grove dressing.
Snipper de ui. Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en snijd fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes en de aubergine in de lengte in plakken van maximaal een ½ cm dik.
Verhit 1/3 van de olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine 3 minuten aan elke kant op hoog vuur. Voeg als het nodig is extra olijfolie toe. Haal daarna uit de pan en houd warm in de oven.
Verhit ondertussen 1/3 deel van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de ui, rozemarijn en overige knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de tomaat, komijnpoeder, paprikapoeder en peper naar smaak toe en bak al roerende 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de couscous toe en bak nog 1 minuut. Zet daarna het vuur uit. Schenk de bouillon over de couscous en laat de couscous afgedekt wellen.
Verhit de overige olijfolie in de koekenpan en bak de kipfiletreepjes 8 minuten op middelhoog vuur. Breng tussendoor op smaak met peper en zout.
Maak de couscouskorrels met een vork los en verdeel dit over de borden. Serveer met de aubergine en kipfilet. Garneer met de rucoladressing.