HelloFresh
Italiaans broodje hamburger

Italiaans broodje hamburger

met tomatensalsa, basilicummayonaise en walnootstukjes

QUICK & EASY
Lees meer

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergenen:EiMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenSojaMosterdNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Pruimtomaat

1 stuks

Rode ui

50 g

Grana padano-vlokken

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

1 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Tomaat

2 stuks

Witte ciabatta

(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granen, Soja)

2 stuks

Half-om-half hamburger

15 ml

Basilicumcrème

60 g

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

40 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

10 g

Walnootstukjes

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)4065 kJ
Energie (kcal)972 kcal
Vetten70.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten42 g
waarvan suikers9.0 g
Vezels5 g
Eiwitten40 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Kleine kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de ciabatta 6 - 8 minuten.Snijd de pruimtomaat en de tomaat in kleine blokjes.Snipper de helft van de rode ui zeer fijn en snijd de rest in halve ringen.Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.Meng in een kleine kom de basilicumcrème met de mayonaise.

3

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger samen met de rode-uiringen 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is.Strooi in de laatste minuut de helft van de grana padano over de burgers.Verhit ondertussen een andere koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Snijd de ciabatta's open en besmeer met de basilicummayonaise.Leg de hamburger erop, bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en een beetje van de radicchio, rucola en bladsla.Meng de overige sla met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast.Garneer de salade met de walnootstukjes en de overige grana padano.