Hollandse salade met gerookte forel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hollandse salade met gerookte forel

Hollandse salade met gerookte forel

met krieltjes, radijs en mosterd-dilledressing

Deze Hollandse salade bevat alle elementen van de lente: vers, fris en groen. Vier het voorjaar op je bord!

Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

200 gram

Sperziebonen

0.36 bosje(s)

Radijs

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Gerookte forelfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Honing

naar smaak

Peper en zout

2 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Mosterd

½ el

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)599 kcal
Energie (kJ)2504 kJ
Vetten28.3 g
waarvan verzadigd4.5 g
Koolhydraten51.2 g
waarvan suikers12.8 g
Vezels14.1 g
Eiwitten29.7 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Kook ruim water met een snufje zout in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

Krieltjes en bonen koken
2

Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Voeg na 5 minuten ook de sperziebonen bij de krieltjes en laat meekoken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Radijs en dille snijden
3

Snijd of schaaf ondertussen de radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein (de andere helft gebruik je niet meer). Hak de dille heel fijn.

Dressing maken
4

Maak in een kom een dressing van de extra vierge olijfolie, de mosterd, de witte balsamicoazijn, de honing, het grootste deel van de dille, peper en zout.

Salade mengen
5

Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken en meng het grootste deel van de forel met de krieltjes, sperziebonen, radijs en radijsblad in een saladekom. Voeg de dressing toe en breng verder op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden en garneer met de overige forel en overige dille.