Skip to main content
Heekfilet met aardappelschijfjes en prei
Heekfilet met aardappelschijfjes en prei

Heekfilet met aardappelschijfjes en prei

Met rode ui en dillemayonaise

4.1
(1,1K)

De aardappelschijfjes zijn al voorgegaard en hoef je alleen nog goudbruin en knapperig te bakken. Daar hoort natuurlijk mayonaise bij, die je in dit recept mengt met verse dille, waardoor deze ook goed bij de vis past. Vis en dille vormen een klassieke combinatie die je veel ziet in de Scandinavische keuken, het kruid geeft een verfijnde smaak aan visgerechten.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Vis
Ei
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelschijfjes

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Heekfilet met huid

(Bevat: Vis)

3 bosje(s)

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Ei, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)703 kcal
Vetten44 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers9.2 g
Vezels8 g
Eiwitten25 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

• Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 16 – 17 minuten op middelhoog vuur. Haal de laatste 5 minuten de deksel van de pan. • Snipper de rode ui. • Snijd de prei in halve ringen

Prei stoven
2

• Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel en fruit de ui en de prei 1 minuut op hoog vuur. • Voeg zoveel water toe dat de prei tot de helft onderstaat. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat 6 - 8 minuten afgedekt stoven.

Bakken en mengen
3

• Dep de heekfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. • Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan en bak de heekfilet 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur. • Hak de dille fijn en meng met de mayonaise. • Giet de gestoofde prei af en meng met de overige roomboter, peper en zout

Serveren
4

• Verdeel de heekfilet, de aardappelschijfjes en de gestoofde prei over de borden. Serveer met de dillemayonnaise.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders