Hartige linzenschotel met aardappelschijfjes en kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hartige linzenschotel met aardappelschijfjes en kaas

Hartige linzenschotel met aardappelschijfjes en kaas

En een frisse groene salade met appel

De pompoenpit is de kampioen onder de zaden en noten door het hoge magnesiumgehalte. Dit mineraal is onder andere essentieel voor een gezonde bloeddruk.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Aardappelschijfjes

½ blik(ken)

Linzen

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Wortel

¼

Tomatenpuree

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

100 ml

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

⅓ zakje(s)

Belgische kruidenmix voor gehakt

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

30 gram

Veldsla

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)824 kcal
Energie (kJ)3449 kJ
Vetten53.1 g
waarvan verzadigd20.9 g
Koolhydraten55.2 g
waarvan suikers19.9 g
Vezels14.9 g
Eiwitten25.3 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Vergiet
Hapjespan
Kom
Ovenschaal
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen voorbakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de aardappelschijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 8 - 10 minuten, of tot de aardappelen beetgaar zijn.

Groente bereiden
2

Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel ze af. Halveer de prei in de lengte, was grondig en snijd in dunne halve ringetjes. Halveer de wortel en snijd ook in dunne halve maantjes. Verhit in een grote wok of hapjespan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en stoof de prei en wortel, afgedekt, 4 - 6 minuten. Voeg de linzen, 1 tl tomatenpuree per persoon en de helft van Belgische kruidenmix toe en stoof 3 - 5 minuten verder. Blus af met de sojasaus, mosterd en een snufje suiker.

Roomsaus bereiden
3

Meng in een kom de kookroom met de overige Belgische kruidenmix en breng op smaak met peper. 

Ovenschotel samenstellen
4

Giet het linzenmengsel in een ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes erover. Schenk het roommengsel eroverheen en bak 20 – 25 minuten in de oven. Strooi in de laatste 5 minuten de geraspte kaas over de ovenschotel en gratineer.

Weetje: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Daarnaast zijn ze een goede bron van vezels, eiwitten en andere mineralen zoals magnesium en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.

Salade maken
5

Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1/2 el honing, 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de salade met de dressing en garneer met de pompoenpitten. 

Serveren
6

Haal de ovenschotel uit de oven en laat een beetje afkoelen. Serveer de ovenschotel met de salade ernaast.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie
Klassieke scampi diabolique in currysaus

Klassieke scampi diabolique in currysaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Met venkel, spinazie en belegen kaas
Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

met gebakken paprika-aardappelen en salade

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Papillot van zeebaars met ratatouille

Papillot van zeebaars met ratatouille

met aardappelwedges en basilicum-parmezaanmayonaise
Zalm in dilleroomsaus

Zalm in dilleroomsaus

met aardappelpuree, wortel en sperziebonen
Enchilada's 'Un Poco Loco' geïnspireerd op Miguel

Enchilada's 'Un Poco Loco' geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt en smashed tortillachips
Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

met za'atar-patatjes, peterselie en Midden-Oosterse kruiden
Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree met basilicum

Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree met basilicum

met courgette, oregano, gebakken ui en spinazie
Kipburger met mozzarella en serranoham

Kipburger met mozzarella en serranoham

met briochebroodje, avocado, kerstomaten en rucola
Romige groentecurry met yoghurt en amandelen

Romige groentecurry met yoghurt en amandelen

met rijst, geroosterde bloemkool en puntpaprika
Entrecote deluxe in knoflooksaus met aardappelwedges

Entrecote deluxe in knoflooksaus met aardappelwedges

met frisse salade, kappertjes en gefrituurde uitjes
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje
Pikante massala met linzen en aubergine

Pikante massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Gnocchi met burrata en kipfilet

Gnocchi met burrata en kipfilet

met tomatensaus, courgette en vers basilicum
Smokey tostada's met zwarte bonen

Smokey tostada's met zwarte bonen

kies en mix toppings: kruidige limoensaus, peterselie, tomaat en meer!
Turkse pide met gehaktballetjes

Turkse pide met gehaktballetjes

met rode puntpaprika en zoetzure ui
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Scampi's met broccolini en noedels

Scampi's met broccolini en noedels

geïnspireerd op pad see ew, met pinda's, Thais basilicum en limoen
Kipworstjes met witte kaas

Kipworstjes met witte kaas

met kruidige parelcouscous, rozijnen en munt
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Kruidige noedelbowl met tempeh op z'n Thais

Kruidige noedelbowl met tempeh op z'n Thais

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

met uienchutney, spinazie en knoflooktomaten
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui