Skip to main content
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met sriracha-mayonaise en kerstomatensalade

Briochebrood komt oorspronkelijk uit Frankrijk, vandaar de naam. Dit brood is wat luchtiger en valt daardoor niet zo zwaar op de maag als andere broden. Het is zelfs een beetje te vergelijken met cake!

Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Ei
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat: Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Little gem

60 gram

Rode kerstomaten

½ stuk(s)

Rode ui

2 plak(ken)

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

15 gram

Gesneden augurken

1 stuk(s)

Meatier-burger

(Bevat: Mosterd Kan bevatten: Melk (inclusief lactose), Ei, Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad)

25 gram

Sriracha-mayo

(Bevat: Soja, Ei, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ el

Wittewijnazijn

¼ el

[Plantaardige] boter

1 el

Extra vierge olijfolie

¼ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4850 kJ
Energie (kcal)1159 kcal
Vetten69 g
waarvan verzadigd19.3 g
Koolhydraten90.4 g
waarvan suikers17.6 g
Vezels11.7 g
Eiwitten42.8 g
Zout3.7 g
Potassium1196.6 mg
Calcium34.9 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in wedges.
  • Voeg de aardappelwedges toe aan een kom. Besprenkel met een scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep goed om. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven.
Burger bakken
2
  • Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur. Bak het spek in 3 - 5 minuten gaar. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen.
  • Verhit een klein klontje boter in dezelfde pan op middelmatig vuur en bak de ui 2 minuten.
  • Voeg de burger toe aan de pan en bak 3 - 4 minuten per kant.
Dressing maken
3
  • Snijd ondertussen de sla grof en halveer de kerstomaten.
  • Meng in een saladekom de honing, mosterd, extra vierge olijfolie en wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een andere pan en bak het ei.
  • Verkruimel de helft van het spek in kleine stukjes.
Serveren
4
  • Voeg de sla, kerstomaten, het verkruimelde spek en de augurken toe aan de saladekom. Roer goed door de dressing.
  • Snijd het broodje open en beleg met de burger, de ui, het spiegelei en het overige spek.
  • Serveer de burger met de aardappelwedges, de salade en de sriracha-mayo ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders