Gigli met rode pesto en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gigli met rode pesto en feta

Gigli met rode pesto en feta

Met mini-romatomaatjes, rucola en basilicum

De Italiaanse keuken kent honderden verschillende pastasoorten. Gigli wordt ook campanelle genoemd en komt van het Italiaanse woord voor lelie. Door de kronkelige vorm van deze pasta hecht de rode pesto zich er in dit gerecht extra goed aan.

Labels:
Chef's Choice
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Sjalot

125 gram

Mini-romatomaten

90 gram

Gigli

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

40 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

40 gram

Rode pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

40 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3372 kJ
Energie (kcal)806 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers8.8 g
Vezels7 g
Eiwitten21 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Kleine kom

Instructies

Groenten snijden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de gigli. Snipper de sjalot en halveer de mini-romatomaten.

Gigli koken
2

Kook de gigli, afgedekt, 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tomaatjes roerbakken
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Zet het vuur middelhoog, voeg de tomaten toe en roerbak 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Pasta mengen
4

Snijd ondertussen de feta in blokjes van ½ cm en scheur de blaadjes basilicum klein. Voeg de gigli en rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut (zie tip).

Dressing maken
5

Maak een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie in een kleine kom. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de gigli en de rucola over de borden. Besprenkel met de dressing en garneer het gerecht met de feta en het basilicum.