De Italiaanse keuken kent honderden verschillende pastasoorten. Gigli wordt ook campanelle genoemd en komt van het Italiaanse woord voor lelie. Door de kronkelige vorm van deze pasta hecht de rode pesto zich er in dit gerecht extra goed aan.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Sjalot
125 gram
Mini-romatomaten
90 gram
Gigli
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
40 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 leaves
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
40 gram
Rode pesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)
40 gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
½ el
Olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de gigli. Snipper de sjalot en halveer de mini-romatomaten.
Kook de gigli, afgedekt, 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Zet het vuur middelhoog, voeg de tomaten toe en roerbak 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de feta in blokjes van ½ cm en scheur de blaadjes basilicum klein. Voeg de gigli en rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut (zie tip).
Maak een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie in een kleine kom. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gigli en de rucola over de borden. Besprenkel met de dressing en garneer het gerecht met de feta en het basilicum.