HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGemarineerde Oranjehoenfilet In Hollandaisesaus
topBanner
Gemarineerde oranjehoenfilet in hollandaisesaus

Gemarineerde oranjehoenfilet in hollandaisesaus

met gebakken rozemarijnkrieltjes, gegrilde asperges en mini-romatomaat

Premium
Lees meer

Romatomaten worden ook wel pomodoritomaten genoemd, wat letterlijk "gouden appels" betekent. De naam doet dus niks onder aan de heerlijke volle smaak!

Labels:Lekker snelComfort food
Allergenen:EiMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Kipfilet

1 zakje(s)

Hollandaise saus

(BevatEi, Melk (inclusief lactose))

400 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

250 gram

Groene asperges

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

200 gram

Mini-romatomaten

⅓ zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

1 zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2080 kJ
Energie (kcal)497 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten43 g
waarvan suikers7.0 g
Vezels9 g
Eiwitten8 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Diep bord
Koekenpan met deksel
Steelpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verwijder 1 – 2 cm van harde onderkant van de groene asperges. Verdeel de groene asperges en mini-romatomaten over een ovenschaal, besprenkel met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl tijm en breng op smaak met peper en zout. Rooster vervolgens 18 minuten in de oven. Marineer ondertussen in een diep bord de kipfilet met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl Siciliaanse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout.

2

Leg de gemarineerde kipfilet in een ovenschaal en zet deze bij de groenten in de oven. Bak de kip 8 - 10 minuten, of tot de kip gaar is. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 5 - 6 minuten. Haal het deksel van de pan en voeg 1/2 tl rozemarijn per persoon toe. Bak, onafgedekt, nog 5 minuten.

3

Verhit de hollandaisesaus in een steelpan op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door. Voeg de achtergebleven marinade uit de ovenschaal van de kip toe aan de hollandaisesaus.

4

Verdeel de krieltjes met rozemarijn over de borden. Leg de asperges en mini-romatomaten erbij. Snijd de kipfilet in plakken en leg ze schuin over de asperges. Serveer met de hollandaisesaus.