Skip to main content
Filet de porc en croûte de pistache au thym
Filet de porc en croûte de pistache au thym

Filet de porc en croûte de pistache au thym

met groene asperges en romige appel-knolselderijpuree

4.3
(1,1 k)

Dit gerecht is een ode aan mooie combinaties zoals witlof en appel en pistache en tijm. Door het witlof te karamelliseren krijgt het een heel andere smaak dan je gewend bent. Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken. In tegenstelling tot andere stukjes varkensvlees, kun je varkenshaas ook rosé eten.

Allergènes:
Céleri

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation45 minutes
Cuisson35 minutes
DifficultéDifficile

Ingrédients

quantité

2.5 g

Thym frais

(Peut contenir: Céleri)

25 g

Pistaches

1 pièce(s)

Gousse d'ail

1 pièce(s)

Filet mignon de porc

150 g

Céleri-rave

(Contient: Céleri)

150 g

Pomme de terre

⅓ pièce(s)

Pomme

125 g

Asperges vertes

15 g

Mascarpone

Ingrédients à avoir chez soi

à votre convenance

Poivre et sel

½ cs

Beurre [végétal]

Valeurs nutritionnelles

Calories653 kcal
Énergie (kJ)2732 kJ
Graisses26 g
Graisses saturées11 g
Glucides55 g
Sucres9 g
Fibres alimentaires17.1 g
Protéines40 g

Ustensiles

Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Assiette
Poêle avec couvercle
Bol
Grill ou poêle à frire
Poêle
Presse-purée

Instructions

Varkenshaas bereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Hak de pistachenoten en de knoflook heel fijn. Meng op een bord de pistachenoten met de helft van de knoflook en de tijm, peper en zout. Rol de varkenshaas door het pistachemengsel en druk aan tot een korst. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak 15 - 25 minuten in de oven. Laat daarna een paar minuten rusten buiten de oven.

Conseil: Vous pouvez aussi broyer l’ail, les pistaches et le thym à l’aide d’un robot ménager.

Puree voorbereiden
2

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen en de knolselderij. Schil de knolselderij, weeg 150 g per persoon af en snijd in blokjes van 1 cm. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in grove stukken.

Conseil: Il est très important que les morceaux de céleri-rave soient plus petits que les pommes de terre pour que les deux soient cuits en même temps (il faut plus de temps au céleri-rave).

Koken
3

Voeg de aardappelen, de knolselderij en een flinke snuf zout toe aan de pan met kokend water en kook in 17 - 20 minuten gaar. Voeg de laatste 2 - 3 minuten de appel toe. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Groene asperges
4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan. Verwijder de onderste 2 cm van de groene asperges. Kook de asperges 1 – 2 minuten in de pan en schep ze daarna in een grote kom gevuld met koud water. Breng 1/2 el boter per persoon toe aan een grill- of koekenpan en bak de overige knoflook en de groene asperges 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.

Conseil: La partie inférieure des asperges vertes peut être assez dure, c’est la raison pour laquelle vous la coupez. Elle diffère par asperge et il se peut que vous ayez à couper plus ou moins 2 cm.

Puree maken
5

Stamp ondertussen de aardappelen, de knolselderij, de appel en de mascarpone met een aardappelstamper tot er een fijne puree ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de varkenshaas in plakken. Verdeel de puree en de varkenshaas over de borden. Serveer met het groene asperges. Garneer met de overige tijm en de pistachenootjes die van de varkenshaas zijn gevallen.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes