Skip to main content
Gerookte tofu met groene asperges en tomatensalsa
Gerookte tofu met groene asperges en tomatensalsa

Gerookte tofu met groene asperges en tomatensalsa

Met een frisse salsa van romatomaat, verse citroensap en olijfolie

3.6
(226)
Allergènes:
Céleri
Soja
Blé

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation25 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

200 g

Pomme de terre Roseval

200 g

Asperges vertes

¼

Échalote

½

Gousse d'ail

1

Mini-tomates roma

¼

Citron jaune

3 leaves

Basilic frais

(Contient: Céleri)

½ paquet(s)

Tofu assaisonné

(Contient: Céleri, Soja, Blé )

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories590 kcal
Énergie (kJ)2468.6 kJ
Graisses27 g
Graisses saturées4 g
Glucides51 g
Fibres alimentaires11 g
Protéines31 g

Ustensiles

Cuisinière
Poêle
Poêle à bords hauts
Râpe

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 150 graden.

2

Was de aardappelen (roseval) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 15 – 20 minuten gaar. Giet daarna af en houd afgedekt warm.

Verwijder ondertussen de onderste 2 cm van de asperges
3

Verwijder ondertussen de onderste 2 cm van de asperges. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de asperges 8 - 10 minuten rondom. Breng op smaak met peper en zout en houd daarna warm in de oven.

bak de asperges 8 - 10 minuten rondom
4

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de asperges 8 - 10 minuten rondom. Breng op smaak met peper en zout en houd daarna warm in de oven.

5

Snipper ondertussen de sjalot zo fijn mogelijk. Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd ook de romatomaat fijn. Was de citroen, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Scheur de basilicum klein. Meng de sjalot, knoflook, romatomaat, basilicum, extra vierge olijfolie, ½ el citroensap per persoon en een ½ tl citroenrasp per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

6

Snijd de gerookte tofu in de lengte tot 2 plakken. Verhit de overige olijfolie in de koekenpan en bak de gerookte tofu 1 ½ minuten aan elke kant op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

7

Verdeel de gerookte tofu, groene asperges en aardappelen over de borden. Garneer de asperges met de overige citroenrasp. Serveer de maaltijd met de tomatensalsa.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes