Falafel wordt veel gegeten in de Oosterse keuken. Het is gemaakt van kikkererwten en is daarom erg voedzaam. Bekijk het blog voor tips hoe je het gemakkelijkst falafelballetjes kunt maken. Heb je weinig tijd? Maak dan falafelburgers in plaats van falafelballetjes. Verdeel het deeg in 2 burgers per persoon en bak 3 – 4 minuten aan elke kant.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
170 g
Boulgour complet
300 g
Pâte pour falafels
200 g
Chou-rave
200 g
Mini-tomates roma
1
Pomme
6 brin(s)
Persil plat frais
60 g
Laitue
½
Citron jaune
350 ml
Bouillon de légumes
1 cs
Huile d'olive
4 cs
Huile de tournesol
1 cs
Huile d'olive vierge extra
1 cc
Miel
à votre goût
Poivre et sel
Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de bulgur toe en kook, afgedekt, in 8 – 10 minuten gaar. Roer tussendoor goed over de bodem om aanbranden te voorkomen. Laat daarna zonder deksel uitstomen.
Draai ondertussen 6 falafelballetjes per persoon: kneed met vochtige handen het deeg goed en rol er dan balletjes van. Schil de koolrabi en snijd in blokjes van een 1 cm.
Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de koolrabi 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, voeg 2 el water per persoon toe en bak de koolrabi, afgedekt, 10 minuten.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een andere koekenpan en bak de falafelballetjes 2 - 3 minuten op middelhoog vuur aan elke kant bruin. Pas op, de falafel bakt snel aan.
Snijd de romatrostomaten in kwarten. Snijd de appel (jonagold) klein. Hak de bladpeterselie fijn en scheur de botersla klein. Meng alles in een saladekom.
Pers het sap van de citroen uit en maak een dressing van de extra vierge olijfolie, honing, een ½ el citroensap per persoon, peper en zout.
Maak de bulgur met een vork los en voeg de bulgur, koolrabi en dressing toe aan de saladekom. Breng op smaak met extra citroensap, peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de falafel.