Skip to main content
Lauwwarme salade met aardappel, groene asperges en feta
Lauwwarme salade met aardappel, groene asperges en feta

Lauwwarme salade met aardappel, groene asperges en feta

Een heerlijke lentesalade met verse oregano en frisse citroen

3.7
(1,7 k)

De basis van deze salade is de franceline aardappel. Deze vastkokende aardappel heeft een dunne en gladde rode schil en is erg smaakvol. Deze salade kun je overigens ook heel gemakkelijk koud eten. Dus als je nog wat over hebt, kun je het gemakkelijk bewaren voor de lunch van de volgende dag.

Allergènes:
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

400 g

Asperges vertes

500 g

Pomme de terre

½

Citron jaune

1 brin(s)

Origan séché

55 g

Roquette

(Peut contenir : Céleri)

75 g

Feta

(Contient: Lait (contient du lactose))

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

2 cs

Huile d'olive vierge extra

2 cc

Miel

2 cc

Moutarde

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories603 kcal
Énergie (kJ)2523 kJ
Graisses30 g
Graisses saturées23 g
Glucides60 g
Fibres alimentaires10 g
Protéines18 g

Ustensiles

Couvercle
Bol
Poêle
Poêle à bords hauts

Instructions

Snijd de arperges in stukken
1

Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de harde onderste 2 cm van de groene asperges en snijd de asperges in 4 gelijke stukken. Kook de asperges 3 minuten in de pan met deksel. Haal daarna met een schuimspaan uit de pan en bewaar in een saladekom.

2

Was de aardappelen (franceline) grondig en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Kook de aardappelen, afgedekt, in dezelfde pan met deksel in 10 minuten gaar. Giet daarna af en spoel kort af onder koud water om de aardappelen iets af te koelen.

Meng de asperges met de oregano, citroenrasp, olijfolie, peper en zout
3

Was ondertussen de citroen grondig. Rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn. Meng de asperges met de oregano, citroenrasp, olijfolie, peper en zout.

Voeg de aardappelen bij de asperges
4

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak de asperges 5 minuten rondom bruin.

5

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, honing, mosterd, een ½ el citroensap per persoon, peper en zout.

6

Scheur de rucola klein in de saladekom. Verkruimel de helft van de feta erboven en voeg de aardappelen en asperges toe. Voeg de dressing toe en breng op smaak met peper, zout en citroensap.

Verdeel het gerecht over de border en ganeer met feta
7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige feta.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes