Wist je dat jalapeño's vernoemd zijn naar de plaats waar ze voor het eerst werden gekweekt: Xalapa, Mexico?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
500 gram
Halfkruimige aardappelen
½ el
BBQ rub
2 stuk(s)
Bosui
2 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Rode ui
50 gram
Biologische zure room
(BevatMelk (inclusief lactose))100 gram
Rodekool, witte kool en wortel
50 gram
Mayonaise
(BevatEi, Mosterd)½ stuk(s)
Biologische limoen
50 gram
Ontbijtspek
25 gram
Geraspte cheddar
(BevatMelk (inclusief lactose))30 gram
Gesneden jalapeño's
2 el
Olijfolie
1 el
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met per persoon: 1 el olijfolie en 1 tl BBQ rub. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de rode ui in fijne halve ringen.
Meng in een saladekom de zure room met de mix van witte kool, rodekool en wortel. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart. Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige BBQ rub en bewaar apart. Vergeet ondertussen de ovenfrieten niet om te scheppen.
Rasp met een fijne rasp de schil van de limoen boven een kleine kom. Pers de limoen uit in dezelfde kom. Voeg het witte gedeelte van de bosui, de tomatenblokjes en 1/2 tl suiker per persoon toe aan de kom. Roer goed door en zet apart.
Verdeel de plakken ontbijtspek en rode ui over een andere bakplaat met bakpapier en bak de laatste 5 - 7 minuten mee in de oven met de frieten. Strooi wanneer je het ontbijtspek in de oven zet ook de geraspte cheddar over de frieten.
Verdeel de cheddar-frieten over de borden en schep de tomatensalsa en koolsla erbij. Verdeel de gebakken ui erover en verkruimel het ontbijtspek over de frieten en salade. Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de jalapeño's. Serveer met de mayonaise.