HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFeestelijke Frietjes Met Ontbijtspek, Cheddar En Jalapeño's
topBanner
Feestelijke frietjes met ontbijtspek, cheddar en jalapeño's

Feestelijke frietjes met ontbijtspek, cheddar en jalapeño's

met tomatensalsa, koolsla en BBQ-kruiden

Lees meer

Wist je dat jalapeño's vernoemd zijn naar de plaats waar ze voor het eerst werden gekweekt: Xalapa, Mexico?

Allergenen:Melk (inclusief lactose)EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Halfkruimige aardappelen

½ el

BBQ rub

2 stuk(s)

Bosui

2 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode ui

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 gram

Rodekool, witte kool en wortel

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

½ stuk(s)

Biologische limoen

50 gram

Ontbijtspek

25 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

30 gram

Gesneden jalapeño's

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3115 kJ
Energie (kcal)744 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels9 g
Eiwitten16 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Rasp
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met per persoon: 1 el olijfolie en 1 tl BBQ rub. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

2

Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de rode ui in fijne halve ringen.

3

Meng in een saladekom de zure room met de mix van witte kool, rodekool en wortel. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart. Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige BBQ rub en bewaar apart. Vergeet ondertussen de ovenfrieten niet om te scheppen.

4

Rasp met een fijne rasp de schil van de limoen boven een kleine kom. Pers de limoen uit in dezelfde kom. Voeg het witte gedeelte van de bosui, de tomatenblokjes en 1/2 tl suiker per persoon toe aan de kom. Roer goed door en zet apart.

5

Verdeel de plakken ontbijtspek en rode ui over een andere bakplaat met bakpapier en bak de laatste 5 - 7 minuten mee in de oven met de frieten. Strooi wanneer je het ontbijtspek in de oven zet ook de geraspte cheddar over de frieten.

6

Verdeel de cheddar-frieten over de borden en schep de tomatensalsa en koolsla erbij. Verdeel de gebakken ui erover en verkruimel het ontbijtspek over de frieten en salade. Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de jalapeño's. Serveer met de mayonaise.