Feestelijke frietjes met ontbijtspek, cheddar en jalapeño's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Feestelijke frietjes met ontbijtspek, cheddar en jalapeño's

Feestelijke frietjes met ontbijtspek, cheddar en jalapeño's

met tomatensalsa, koolsla en BBQ-kruiden

Wist je dat jalapeño's vernoemd zijn naar de plaats waar ze voor het eerst werden gekweekt: Xalapa, Mexico?

Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

¼ zakje(s)

BBQ-rub

0.68 stuk(s)

Lente-ui

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Ui

25 gram

Biologische zure room

50 gram

Rode kool, witte kool en wortel

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

¼ stuk(s)

Limoen

2 plak(ken)

Ontbijtspek

15 gram

Geraspte cheddar

15 gram

Gesneden jalapeño's

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

½ tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)744 kcal
Energie (kJ)3115 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers13 g
Vezels4.3 g
Eiwitten16 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Rasp

Instructies

Frieten maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met per persoon: 1 el olijfolie en 1 tl BBQ rub. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Voor het krokantste resultaat gebruik je een heteluchtoven. Heb jij die niet? Verwarm de oven dan voor op 230 graden en houd dezelfde baktijd aan.

Snijden
2

Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de rode ui in fijne halve ringen (zie Tip).

Tip: Houd je van rauwe rode ui door de salade? Houd dan een deel hiervan apart en voeg in de volgende stap toe aan de salade.

Mengen
3

Meng in een saladekom de zure room met de mix van witte kool, rodekool en wortel. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart. Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige BBQ rub en bewaar apart. Vergeet ondertussen de ovenfrieten niet om te scheppen.

Salsa maken
4

Rasp met een fijne rasp de schil van de limoen boven een kleine kom. Pers de limoen uit in dezelfde kom. Voeg het witte gedeelte van de bosui, de tomatenblokjes en 1/2 tl suiker per persoon toe aan de kom. Roer goed door en zet apart.

Bakken
5

Verdeel de plakken ontbijtspek en rode ui over een andere bakplaat met bakpapier en bak de laatste 5 - 7 minuten mee in de oven met de frieten. Strooi wanneer je het ontbijtspek in de oven zet ook de geraspte cheddar over de frieten.

Serveren
6

Verdeel de cheddar-frieten over de borden en schep de tomatensalsa en koolsla erbij. Verdeel de gebakken ui erover en verkruimel het ontbijtspek over de frieten en salade. Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de jalapeño's. Serveer met de mayonaise.