Double protein - Varkenshaas met witlof-appel salade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double protein - Varkenshaas met witlof-appel salade

Double protein - Varkenshaas met witlof-appel salade

en krieltjes

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

2 stuk(s)

Varkenshaas

1 stuk(s)

Witloof

½ stuk(s)

Appel

¼ stuk(s)

Citroen

7.5 gram

Mayonaise

20 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Extra vierge olijfolie

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)366 kcal
Energie (kJ)1532 kJ
Vetten11.9 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels10.7 g
Eiwitten8.9 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Krieltjes bereiden
1
  • Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel.
  • Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel het bouillonblokje erboven en kook de krieltjes in 16 - 18 minuten beetgaar. Giet daarna af.


Varkenshaas bakken
2
  • Verhit de roomboter in een koekenpan met deksel. Bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur.
  • Dek de pan af en bak de varkenshaas nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om (zie TIP). Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat rusten tot serveren.
  • Bak de krieltjes 2 minuten op middelhoog vuur in het bakvet van de varkenshaas.


Tip: Je kunt ervoor kiezen de varkenshaas naar wens langer te bakken als je van doorbakken houdt.

Salade maken
3
  • Snijd de witlof en de appel in fijne reepjes.
  • Pers de citroen uit in een kleine kom.
  • Meng per persoon 1/2 el mayonaise, 1/4 el extra vierge olijfolie en 1/2 el citroensap per persoon in een saladekom.
  • Voeg de witlof en appel toe, roer goed en breng op smaak met peper en zout.


Serveren
4
  • Verdeel de veldsla over de borden en schep de witlofsalade er op.
  • Serveer met de varkenshaas en de krieltjes