Double protein - Dubbele portie varkenshaas met bietensalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double protein - Dubbele portie varkenshaas met bietensalade

Double protein - Dubbele portie varkenshaas met bietensalade

met krieltjes en gegrilde peer

De held van dit gerecht is de rode biet - deze rode knol zorgt voor veel vezels en zit bomvol kalium.

Allergenen:
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

165 gram

Gekookte rode bieten

½ stuk(s)

Peer

20 gram

Slamix van veldsla, rucola en krulandijvie

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1.5 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Honing

1 tl

Mosterd

½ el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)804 kcal
Energie (kJ)3362 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten71.4 g
waarvan suikers15.9 g
Vezels15.1 g
Eiwitten61.3 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Aluminiumfolie
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Krieltjes bereiden
1
  • Halveer eventuele grote krieltjes en laat de rest heel.
  • Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel, verkruimel het bouillonblokje erboven en kook de krieltjes 16 - 18 minuten. Giet daarna af.
  • Snijd de rode ui in halve ringen.
  • Wrijf de varkenshaas in met peper en zout.
Varkenshaas bakken
2
  • Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de varkenshaas met de rode ui 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur.
  • Dek de pan af en bak nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur (zie Tip).
  • Haal de varkenshaas daarna uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Laat rusten tot het serveren.
  • Blus de ui af met zwarte balsamicoazijn en laat nog 2 - 3 minuten al roerend inkoken.

Tip: Varkenshaas kun je rosé eten. Houd je liever van goed doorbakken vlees? Bak de varkenshaas dan gerust iets langer.

Groenten snijden
3
  • Snijd de voorgekookte rode biet in stukjes van 2 cm.
  • Verwijder het klokhuis van de peer en snijd in parten.
  • Verhit de overige roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de parten peer 1 - 2 minuten per kant (zie Tip).

Tip: Bak de peer niet te lang en gebruik voldoende boter zodat hij niet aan de pan blijft kleven.

Serveren
4
  • Meng in een saladekom de mosterd, honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie met peper en zout tot een dressing.
  • Voeg de gemengde sla, rode biet en walnoot toe aan de saladekom, meng goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de salade, krieltjes en varkenshaas over de borden. Schep de ui bij de varkenshaas. Garneer de salade met de peer.

Tip: Wist je dat peren veel vezels bevatten? Mede door de peer geeft deze maaltijd je al de helft van de ADH vezels!