Skip to main content
Groene curry met noedels en ei
Groene curry met noedels en ei

Groene curry met noedels en ei

Met wokgroenten, kokosmelk en limoen

Deze curry met kokosmelk en wokgroenten is een perfect gerecht voor het hele gezin: het staat in een handomdraai op tafel en is mild van smaak doordat je niet zo veel currypasta toevoegt. Vandaag maak je hem met noedels in plaats van met rijst. Aan het einde meng je een geklutst ei door de noedels, wat ervoor zorgt dat het gerecht lekker smeuïg wordt. Erbij serveer je nog een extra gekookt eitje.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Sesamzaad
Ei
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Bosui

¼ stuk(s)

Limoen

5 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

10 gram

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

50 ml

Kokosmelk

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

75 gram

Noedels

(Bevat: Gluten)

40 gram

Groene currypasta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

200 gram

Groentemix

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2979 kJ
Energie (kcal)712 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd13.2 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers6.6 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Kom
Steelpan
Wok

Instructies

Voorbereiden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Snijd de limoen in parten en hak de koriander grof.

Sesamzaad roosteren
2

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het sesamzaad in 3 – 4 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Roer ondertussen de kokosmelk goed door.

Ei en noedels koken
3

Breng ruim water aan de kook in een steelpan met deksel, voeg 1 ei per persoon toe en kook het ei in 6 – 8 minuten hard. Laat het ei schrikken onder koud water en pel het ei. Kluts ondertussen het overige ei met een vork in een kom. Kook de noedels, afgedekt, 3 – 4 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Groenten bakken
4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak het witte deel van de bosui 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de groene currypasta toe en bak 1 minuut (zie tip). Voeg de groentemix toe en roerbak 2 – 3 minuten.

Curry afmaken
5

Schenk de kokosmelk bij de groenten en verwarm nog 1 minuut. Schep de noedels en het geklutste ei door het gerecht en verwarm het gerecht totdat het ei gestold is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de curry over de borden. Snijd het gekookte ei doormidden en leg op het gerecht. Garneer met het geroosterde sesamzaad, het groene deel van de bosui, de koriander en een partje limoen (zie tip).

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige currysaus

Fusili met garnalen in romige currysaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde patatjes en salade
Flatbread met garnalen en tahinsaus

Flatbread met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde kerstomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, patatjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus