Dit is een heerlijke warme pastei met rundergehakt voor op een frisse dag. Je serveert de pastei bij een puree op basis van zowel aardappelen als broccoli en koolrabi. Houd je van een bite in de puree, voeg de koolrabi dan iets later toe.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Kruimige aardappelen
100 gram
Champignons
½ stuk(s)
Koolrabi
1 stuk(s)
Paddenstoelenpastei
½ el
Roomboter
scheutje
Melk
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil of was de aardappelen (irene) grondig en snijd in parten. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Schil de koolrabi en snijd in stukken van 1 - 2 cm. Zorg dat de aardappelen, broccoli en koolrabi net onder water staan met een snufje zout in een pan met deksel. Breng ze afgedekt aan de kook en laat 12 - 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht, en houd afgedekt warm.
Verwijder het zilveren schaaltje van de pastei en bak 18 minuten in de oven op een bakplaat met bakpapier.
Stamp ondertussen de aardappelen, broccoli en koolrabi tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg de roomboter, een klein scheutje melk en eventueel wat kookvocht toe om de puree smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappel-broccoli-koolrabipuree over de borden. Serveer de pastei ernaast.