Skip to main content
Platbroodpizza

Platbroodpizza

Met Turkse peper, kaas en rucola

3.7
(3,8K)

De basis voor een pizza bestaat uit een pizzabodem, wat kaas en tomatensaus. Dat laatste ingrediënt maak je deze week zelf van tomatenpuree, knoflook en water. Om de pizza een krachtige smaak te geven, leg je er ook een rode Turkse peper op. Dit is het kleine broertje van de puntpaprika.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1

Knoflookteen

1

Turkse rode peper

125 gram

Champignons

1 blik(ken)

Tomatenpuree

2

Volkoren platbrood

(Bevat: Gluten)

50 gram

Belegen kaasplakken

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Gedroogde rozemarijn

20 gram

Rucola

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)782 kcal
Energie (kJ)3271.9 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten89 g
Vezels15 g
Eiwitten28 g

Benodigdheden

Oven
Koekenpan
Kom
Bakpapier
Bakplaat

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de Turkse pepers in dunne ringen.
2

Snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de Turkse peper in dunne ringen en de champignons in plakken.

Bereid de saus van tomaat en knoflook.
3

Meng de tomatenpuree met de knoflook in een kom. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de tomaat-knoflookpuree 3 minuten op laag vuur. Voeg 2 el water per persoon toe en roer goed door totdat er een gladde saus ontstaat.

Beleg de pizza´s.
4

Smeer de eerste 2 platbroden in met een deel van de tomatensaus. Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier en verdeel er vervolgens een deel van de champignons en Turkse pepers over. Bestrooi met een deel van de belegen kaas, rozemarijn, peper en zout.

5

Bak de platbroodpizza's 7 – 9 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin zijn.

6

Beleg ondertussen de volgende 2 platbroden en herhaal de handelingen.

Verdeel de pizza´s over de borden en besprenkel met extra vierge olijfolie.
7

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden en garneer met de rucola. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en bestrooi met extra peper.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders