BestellenCadeaubon
Indonesische curry met lamsgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indonesische curry met lamsgehakt

Indonesische curry met lamsgehakt

Avec la fraƮcheur du yaourt

De oorsprong van de besengek-curry ligt in Indonesiƫ. Ajam besengek is een Indonesisch recept met kip en kokosmelk. Wij hebben hier een variant op gemaakt met lamsgehakt, veel groenten en yoghurt in plaats van kokosmelk.

Labels:
Inspiratie
•Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
•Melk (inclusief lactose)
•Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediƫnten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediƫnten

Hoeveelheden

300 gram

Kruimige aardappelen

100 stuk(s)

Besengek-currypasta

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Selderij)

ā…” blik(ken)

Tomatenpuree

100 gram

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 gram

Lamsgehakt

1 stuk(s)

Paksoi

200 gram

Pompoenblokjes

1 blik(ken)

Linzen

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3268 kJ
Energie (kcal)781 kcal
Vetten44 g
waarvan verzadigd16.2 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels13 g
Eiwitten31 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

•Kom
•Hapjespan met deksel
•Wok met deksel

Instructies

Bereiden en wassen
1

Bereid de bouillon. Was of schil de aardappelen (frieslander) en snijd in blokjes van 1 cm.

Mengen
2

Meng in een kom de currypasta met de tomatenpuree en de helft van de yoghurt.

Bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak het lamsgehakt in 2 – 3 minuten los. Voeg het currypasta-mengsel en de aardappelen toe en bak, al roerend, 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, 8 – 10 minuten.

Paksoi snijden
4

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de paksoi, snijd de paksoi grof, maar houd de stelen apart van de groene bladeren.

Samenvoegen
5

Voeg halverwege de pompoenblokjes en witte delen van de paksoi toe aan de wok of hapjespan. Voeg in de laatste 2 minuten de linzen en groene delen van de paksoi toe. Breng de curry op smaak met peper en zout. Is de curry nog wat waterig? Laat dan het overtollig water verdampen door de curry 2 – 5 minuten langer door te koken, zonder deksel, op middellaag vuur.

Serveren
6

Verdeel de curry over de borden en garneer met de overige yoghurt.