Knoflookgarnalen met kerstomaten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Knoflookgarnalen met kerstomaten

Knoflookgarnalen met kerstomaten

met snijbonen en aardappelschijfjes

Dit gerecht zet je supersnel op tafel - wij hebben de aardappelschijfjes alvast voorgekookt en de snijbonen gesneden.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelschijfjes

50 gram

Gesneden snijbonen

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

125 gram

Rode kerstomaten

10 ml

Basilicumcrème

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

2.5 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2557 kJ
Energie (kcal)611 kcal
Vetten36.9 g
waarvan verzadigd20.9 g
Koolhydraten46.8 g
waarvan suikers6.4 g
Vezels10.6 g
Eiwitten18 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

•Koekenpan met deksel
•Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui. 
  • Verhit 1 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelschijfjes, afgedekt, 5 – 7 minuten. 
  • Haal daarna het deksel van de pan, voeg de snijbonen en ui toe en breng op smaak met flink wat peper en zout. Bak nog 6 – 8 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Garnalen bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de citroen in partjes.
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan. Voeg de helft van de knoflook toe en fruit 1 minuut.
  • Voeg de garnalen toe en bak 2 - 3 minuten al roerend. Breng op smaak met peper en zout. Haal de garnalen uit de pan en houd apart.
  • Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel veel eiwitten en calcium? Samen met de snijbonen levert deze maaltijd je een goede dosis calcium, voor sterke botten en tanden.

Kerstomaten bakken
3
  • Voeg de overige knoflook toe aan de sauteerpan en fruit 1 minuut.
  • Voeg de kerstomaten en 1 el boter per persoon toe (zie Tip).
  • Knijp de citroenpartjes naar smaak uit boven de sauteerpan. Voeg vlak voor serveren de garnalen toe aan de sauteerpan en meng door.
  • Roer de basilicumcrème door de aardappelschijfjes en snijbonen.

Tip: Je kunt de kerstomaten ook eerst halveren voordat je ze aan de pan toevoegt.

Serveren
4
  • Verdeel de aardappelschijfjes en snijbonen over de borden.
  • Schep de garnalen met kerstomaten erover.
  • Garneer met de krulpeterselie en de eventuele overige citroenpartjes.