Skip to main content
Zalmfilet met citroendressing en verse kruiden
Zalmfilet met citroendressing en verse kruiden

Zalmfilet met citroendressing en verse kruiden

met couscous, Afrikaanse kruiden en veldsla

Naast het neusje heb je ook het huidje van de zalm. Dat hebben we bewust laten zitten, omdat het zorgt voor extra smaak en gezonde omega 3-vetzuren bevat.

Allergenen:
Vis
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Wortel

20 gram

Veldsla

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

5 gram

Verse dille, munt & bladpeterselie

1.5 tl

Paprikapoeder

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Mini-komkommer

Zelf toevoegen

30 ml

Water

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

100 ml

Zoutarme groentebouillon

¼ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)3563 kJ
Energie (kcal)851 kcal
Vetten43.1 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers25 g
Vezels12.3 g
Eiwitten31.1 g
Zout1.5 g
Potassium324.3 mg
Calcium47.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Couscous bereiden
1

Bereid de bouillon in een pot voor de couscous. Haal de pot van het vuur, voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten staan. Voeg de helft van de Afrikaanse kruiden toe en roer de couscous los met een vork. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de wortel in schijfjes.

Groenten bakken
2

Verhit een klein scheutje olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de wortel en de aangegeven hoeveelheid water toe. Dek de pan af en stoof 5 minuten. Haal het deksel van de pan, voeg het paprikapoeder toe en bak nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Zalm bakken
3

Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de zalm 2 - 3 minuten op de huid samen met de ui. Meng ondertussen in een kleine kom de overige Afrikaanse kruidenmix met de honing. Draai de zalm om, verdeel de kruidenhoning eroverheen en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik is en laat 1 minuut indikken.

Couscous afmaken
4

Snijd de komkommer in blokjes en de verse kruiden fijn. Rasp de citroen en snijd in 6 partjes. Voeg de komkommer, verse kruiden en couscous toe aan de wortel. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak, meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
5

Meng in een kleine kom de mayonaise met de wittewijnazijn en per persoon: het sap van 1 citroenpartje en 1/2 el water. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de veldsla over diepe borden. Schep de couscous en de zalm met ui erop. Besprenkel met de citroendressing. Garneer met citroenrasp naar smaak en serveer eventuele overige citroenpartjes ernaast.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla