Speciaal ingrediënt in je box! Dit vrolijke broodje in de vorm van een bloem fleurt je maaltijd helemaal op. Fijne zomer!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Rode ui
100 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Courgette
5 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)
40 gram
Bospaddenstoelenpesto
(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten)
25 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
4 ml
Olijfolie met truffelaroma
1 stuk(s)
Seizoensbroodje
(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Soja)
300 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui. Was de aardappelen grondig of schil en snijd in kleine blokjes. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf 3 dunne linten per persoon van de courgette. Snijd de overige courgette in blokjes.
Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppot op laag vuur. Fruit de ui 2 minuten. Voeg de courgetteblokjes toe, draai het vuur middellaag en bak 3 minuten mee.
Voeg de aardappelen en bouillon toe aan de soeppot. Kook het geheel, afgedekt, 10 minuten op laag vuur. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in dezelfde pan van de pompoenpitten en bak de courgettelinten 5 minuten op middellaag vuur. Keer halverwege om.
Snijd het broodje in de lengte doormidden en leg op een bakplaat met bakpapier. Besmeer met de helft van de bospaddenstoelenpesto en bestrooi met de helft van de kaas. Bak 8 minuten in de oven.
Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg eventueel een scheutje heet water toe als je de soep te dik vindt. Roer de overige pesto en kaas door de soep. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over soepkommen en verdeel de courgettelinten eroverheen. Garneer met de pompoenpitten. Besprenkel met de olijfolie met truffelaroma naar smaak. Serveer met het broodje ernaast.