Skip to main content
Conchiglie met rode pesto en feta

Conchiglie met rode pesto en feta

met courgette, veldsla en basilicum

4.4
(1,5K)

Conchiglie - weet jij hoe je deze pastasoort op z'n Italiaans uitspreekt? (Het juiste antwoord is: con-keel-yay!)

Labels:
Familie
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

110 gram

Courgette

1 stuk(s)

Tomaat

90 gram

Conchiglie

50 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Vers basilicum

40 gram

Rode pesto

40 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)844 kcal
Energie (kJ)3533 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers9 g
Vezels3.9 g
Eiwitten23 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Saladekom

Instructies

Snijden en koken
1
  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie.
  • Snipper de sjalot en snijd de courgette en tomaat in blokjes.
  • Kook de conchiglie, afgedekt, in 14 – 16 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Groenten bakken
2
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur.
  • Voeg de courgette en tomaat toe en roerbak 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de feta in blokjes van ½ cm en scheur de blaadjes basilicum klein.
Pasta en salade mengen
3
  • Voeg de conchiglie en de rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.
  • Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de veldsla door de dressing.
Serveren
4
  • Verdeel de veldsla en de conchiglie over de borden.
  • Garneer het gerecht met de feta en het basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders