Skip to main content
Chuncky peercake
Chuncky peercake

Dit recept zit in de Ontbijtbox.

Allergenen:
Gluten
Noten
Ei
Melk (inclusief lactose)
Lupine

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Peer

½ stuk(s)

Banaan

75 gram

Havermout

(Bevat: Gluten)

50 gram

Amandelmeel

(Bevat: Noten)

1.5 tl

Gemalen kaneel

30 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

50 stuk(s)

Sinaasappel-banaansap

1 tl

Vanille-extract

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Bakpoeder

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Lupine)

snufje

Zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)466 kcal
Energie (kJ)1950 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten53 g
Vezels8 g
Eiwitten14 g

Benodigdheden

Oven
Kom
Handmixer

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in met roomboter. Snijd de peer in blokjes en snijd de banaan in plakken.

2

Meng in een grote mengkom de havermout, amandelmeel, bakpoeder, kaneel, rozijnen en zout.

3

Voeg in een kleine beslagkom de banaan, ei en vanille-extract. Meng met een mixer tot de banaan fijn is en het een geheel is. Voeg het banaan-sinaas-appelsap toe en mix kort totdat alles goed gemengd is.

4

Voeg de peer en het eimengsel toe aan de mengkom met het havermoutmengsel en roer kort om tot een beslag. Schep het beslag over in de cakevorm en verdeel zonder aan te drukken over de vorm. Bak de cake 35-40 minuten in het midden van de oven.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders