Een snel en gezond pastagerecht met smaakvolle warmgerookte zalm en geurige citroentijm met pittige rucola. Ben je geen lief-hebber van deze pittige smaak? Voeg dan alle rucola toe aan de wok of hapjespan. Door deze kort op te warmen wordt de smaak veel milder.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
90 gram
Volkoren casarecce
40 gram
Rucola
½ stuk(s)
Rode ui
80 gram
Warmgerookte zalm
½ stuk(s)
Witte courgette
3 stuk(s)
Verse citroentijm
1 el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng 500 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de caserecce en kook de caserecce, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de rode ui en snijd de witte courgette in halve plakken. Ris de citroentijmblaadjes van de takjes en scheur de rucola klein.
Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de courgette en citroentijm toe, draai het vuur middellaag en bak 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de caserecce en het grootste deel van de warmgerookte zalmsnippers toe aan de courgette en verhit nog 1 minuut. Roer vervolgens het grootste deel van de rucola erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de het gerecht over de borden. Garneer met de overige warmgerookte zalmsnippers en de overige rucola. Besprenkel naar smaak met de extra vierge olijfolie.