Skip to main content
Couscoussalade met kippendijreepjes
Couscoussalade met kippendijreepjes

Couscoussalade met kippendijreepjes

met bloemkoolrijst, rozijnen en yogurtdressing

Couscous, uit de Noord-Afrikaans keuken, ziet er misschien uit als een graan, maar het is eigenlijk een soort kleine pasta gemaakt van griesmeel! Het is snel klaar en absorbeert perfect de smaak van elk gerecht.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

40 gram

Volkoren couscous

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Lupine)

100 gram

Bloemkoolrijst

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Mini-komkommer

20 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Rode ui

100 gram

Kippendijreepjes

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

20 gram

Yoghurtdressing

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Mosterd)

Zelf toevoegen

90 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ el

[Plantaardige] boter

25 ml

Water

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2526 kJ
Energie (kcal)604 kcal
Vetten29.3 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten49.1 g
waarvan suikers25.8 g
Vezels11.6 g
Eiwitten30.7 g
Zout1.1 g
Potassium442.8 mg
Calcium36.7 mg
Iron1.9 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Couscous bereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pot.
  • Haal de pot van het vuur. Voeg de couscous, rozijnen en bloemkoolrijst toe aan de bouillon. Laat, afgedekt, 8 minuten staan.
  • Roer de couscous voorzichtig los met een vork.
Ui snijden
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit een klontje boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de kip, ui en Siciliaanse kruiden 7 minuten.
  • Blus af met de aangegeven hoeveelheid water en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de tomaat in blokjes en de komkommer in dunne halve maantjes.
Salade maken
3
  • Snijd de peterselie grof.
  • Meng in een saladekom de tomaat, komkommer, peterselie en couscous.
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Serveren
4
  • Serveer de couscoussalade in kommen en verdeel de kip eroverheen.
  • Garneer met de pompoenpitten en sprenkel de yoghurtdressing erover.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders