Skip to main content
Aziatische kip op briochebroodje
Aziatische kip op briochebroodje

Aziatische kip op briochebroodje

met appelsiensalade, frietjes en limoenmayonaise

Ponzu is de Japanse benaming voor een saus gemaakt door mirin (Japanse rijstwijn) samen met rijstazijn en zeewier te laten sudderen op een laag vuur.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Zwaveldioxide en sulfiet
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd50 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Sperziebonen

¼ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Handsinaasappel

25 gram

Sojascheuten

35 gram

Babyspinazie

10 gram

Ponzu

(Bevat: Soja, Tarwe, Zwaveldioxide en sulfiet)

1 stuk(s)

Kippendijfilet

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat: Soja, Tarwe, Sesamzaad)

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

1 tl

Suiker

2 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4529 kJ
Energie (kcal)1082 kcal
Vetten60.2 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten97.8 g
waarvan suikers22.3 g
Vezels14.5 g
Eiwitten37.3 g
Zout4.7 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Pan met deksel
Koekenpan
Vergiet

Instructies

Frieten bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd frieten van 1 cm dik. Meng in een kom met de olijfolie, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. 

Komkommer bereiden
2

Meng in een kom de kippendijfilet met de woksaus met gember. Snijd een deel van de komkommer in schijfjes voor op de burger. Snijd de overige komkommer in blokjes. Voeg de komkommerschijfjes en -blokjes toe aan een kom en meng met de wittewijnazijn en de helft van de suiker. 

Sperziebonen koken
3

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken. Schenk een bodempje water in een pot met deksel. Voeg de sperziebonen toe, breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken. Pers de limoen uit boven een kleine kom. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de overige suiker en 1/2 tl limoensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout. 

Kip bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en bak de kippendij 6 - 8 minuten. Voeg de sojasaus toe en bak nog 1 minuut. Houd op laag vuur warm tot serveren. Meng in een kleine kom de helft van de mayonaise met 1/2 el limoensap per persoon. Meng in een tweede kleine kom de overige mayonaise met de ponzu.

Salade maken
5

Bak het briochebroodje 4 - 6 minuten naast de frieten in de oven. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de appelsien. Snijd de vruchtvleespartjes los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kan halen. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Giet de komkommer af en houd de blokjes en schijfjes apart. Voeg de appelsien, de sojascheuten, de komkommerblokjes en sperziebonen toe aan de saladekom en meng met de dressing.

Serveren
6

Snijd het briochebroodje open en besmeer iedere helft met de ponzumayo. Beleg met de kip, een paar zoetzure komkommerschijfjes en wat babypinazie. Meng de overige babyspinazie door de appelsiensalade. Verdeel de broodjes over de borden. Serveer met de frieten, de limoenmayonaise en de appelsiensalade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Vegetarische Thaise balletjes

Vegetarische Thaise balletjes

met pindasaus, geroerbakte groenten en gomasio
Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

met spitskool, champignons en rijst
Boerenworst met pastinaak-wortelstoemp

Boerenworst met pastinaak-wortelstoemp

met uienchutney, tomaat en oude kaas
Asian-style bolognese

Asian-style bolognese

met boerengehakt en udonnoedels
Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

Double protein - Varkenshaasmedaillon met veldslastamppot

met gestoofde cherrytomaten
Steak frites met bearnaisesaus

Steak frites met bearnaisesaus

met gepofte cherrytomaten en groene salade
Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

Double Protein - Dubbele portie varkenshaas

met veldslastamppot en gestoofde cherrytomaten
Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

met spinazie-room, walnoten en witte kaas
Visstoof met kokosmelk en spekjes

Visstoof met kokosmelk en spekjes

met aardappel, courgette en prei
Vegan massaman curry

Vegan massaman curry

met aardappel, kikkererwten en courgette
Low-carb salade met kogelbiefstuk

Low-carb salade met kogelbiefstuk

met krokante kikkererwten en gegrilde courgette
Kipfajita met paprika en rijst met een twist

Kipfajita met paprika en rijst met een twist

met witte kaas, limoen en mangochutney
Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

met sperziebonen en geschaafde amandelen
Kipshoarma

Kipshoarma

Met tabouleh van bulgur, tomaat, bladpeterselie en limoen
Pittige kokoscurry met sperziebonen

Pittige kokoscurry met sperziebonen

met tomaten, spinazie, bonen en rijst
Plaattaart met courgette, chorizo en witte kaas

Plaattaart met courgette, chorizo en witte kaas

met frisse salade van peer en komkommer
Crunchy taco's met rundergehakt

Crunchy taco's met rundergehakt

met gebakken bonen, tomaat-mais-salsa en witte kaas
Tex-Mex pizza met avocadodip

Tex-Mex pizza met avocadodip

met witte kaas, mais en rode ui
Bulgurbowl met kipfiletblokjes, sinaasappeldressing en witte kaas

Bulgurbowl met kipfiletblokjes, sinaasappeldressing en witte kaas

met geroosterde wortel, spinazie en rozijnen

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tex Mex-bowl met heekfilet en guacamole

Tex Mex-bowl met heekfilet en guacamole

met rijst, frisse maissalsa en BBQ-rub
Traybake met kipdrumsticks

Traybake met kipdrumsticks

met Surinaamse kruiden en ingelegde ui
Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

met noedelsalade en sesamzaadjes
Orzo met knoflookgarnalen en verse kruiden

Orzo met knoflookgarnalen en verse kruiden

met citroen, amandelschaafsel en courgette
Zelfgemaakte worstenbroodjes met patatjes

Zelfgemaakte worstenbroodjes met patatjes

met knapperige appel-komkommersalade
Cheesy taco's met chili sin carne en guacamole

Cheesy taco's met chili sin carne en guacamole

met taco's, zure room en salsa
Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

met vers basilicum en kleine rucolasalade
Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

met kokosmelk, limoen en paprika
Orzobowl met kip, limoen-yoghurtsaus en verse munt

Orzobowl met kip, limoen-yoghurtsaus en verse munt

met kerstomaten en komkommersalade
Sweet & smokey cottage pie met rundvlees en cheddar

Sweet & smokey cottage pie met rundvlees en cheddar

met verborgen groenten voor kinderen: tomaat en zoete aardappel
Flatbreadpizza's met smokey garnalen

Flatbreadpizza's met smokey garnalen

met witte kaas, rucolasalade en groene puntpaprika
Andijviestoemp met Grana Padano en rode pesto

Andijviestoemp met Grana Padano en rode pesto

met kerstomatensaus en balsamicocrème
Entrecote met kruidenhollandaise en frietjes

Entrecote met kruidenhollandaise en frietjes

met frisse salade van botersla en radijs
Hartige tarte tatin met chioggiabiet

Hartige tarte tatin met chioggiabiet

met witte kaas, verse kruiden en frisse rucolasalade
Kip met zoete-aardappelpuree en mais-salsa

Kip met zoete-aardappelpuree en mais-salsa

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

op een streetfoodbroodje met aardappelwedges en verse kruiden
Keto-vriendelijke varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

Keto-vriendelijke varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

met cheesy romige spinazie en citroenmayonaise
Steak met aardappelsalade met dilledressing

Steak met aardappelsalade met dilledressing

met gebakken ui, radijs en sperziebonen
Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

in champignon-tomatensaus met Siciliaanse kruiden
Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

met pistachenoten, appelsiendressing en koriander