Burger met pittige groene peper en piccalilly

Burger met pittige groene peper en piccalilly

Met aardappelpartjes en salade

25 minuten
Beoordeeld met 3.5 / 4
Lees meer

Deze burger geef je extra pit door de groene peper mee te bakken en de ciabatta met piccalilly - een ingelegd groentemengsel - in te smeren. Je bent vandaag lekker snel klaar: de aardappels zijn al voorgekookt en hoeven dus minder lang in de oven voordat ze krokant worden.

Labels:Eten binnen 3 dagenQuick & easyFamilyOriginal
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)Mosterd
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediënten
hoeveelheden

400 g

Aardappelpartjes

2 tl

Gedroogde tijm

2 stuks

Tomaat

⅗ stuks

Komkommer

1 stuks

Groene peper

100 g

Mesclun

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Witte ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

2 stuks

Gekruide runderburger

50 g

Piccalilly

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Mosterd)

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Honing

4 tl

Mosterd

4 tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)3682 kJ
Energie (kcal)880 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd14.6 g
Koolhydraten92 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels9 g
Eiwitten37 g
Zout1.6 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Bakpapier
Bakplaat
Saladekom
Koekenpan
InstructiesPDF
Instructies
Aardappelen in de oven
Aardappelen in de oven
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Verdeel de aardappelwedges over een bakplaat met bakpapier en meng met de gedroogde tijm en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak de aardappelwedges 15 – 20 minuten in de oven, of tot ze krokant zijn. Schep halverwege om.

Groenten snijden
Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in dunne plakken. Snijd de groene peper in dunne ringen.

Salade maken
Salade maken
3

Maak in een saladekom een dressing van de honing, de mosterd en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de mesclun, de tomaat en de komkommer. Bak de witte ciabatta 4 – 6 minuten in de oven.

Burger bakken
Burger bakken
4

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak de runderburger, samen met de groene peper, 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en houd de hamburger warm in de pan.

Beleggen
Beleggen
5

Snijd de ciabatta doormidden en smeer de onderkant in met een beetje piccalilly. Beleg met een klein beetje salade en leg de burger erop. Bestrooi met de gebakken pepers en schenk het bakvet over de burger.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de burger, aardappelwedges en overige salade over de borden en serveer met de rest van de piccalilly.