topBanner
Burger met pittige groene peper en piccalilly

Burger met pittige groene peper en piccalilly

Met aardappelpartjes en salade

QUICK & EASY
Lees meer

Deze burger geef je extra pit door de groene peper mee te bakken en de ciabatta met piccalilly - een ingelegd groentemengsel - in te smeren. Je bent vandaag lekker snel klaar: de aardappels zijn al voorgekookt en hoeven dus minder lang in de oven voordat ze krokant worden.

Labels:Eten binnen 3 dagenLekker snelFamilyOriginal
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Aardappelpartjes

2 tl

Gedroogde tijm

2 stuk(s)

Tomaat

⅗ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Groene peper

100 gram

Mesclun

2 stuk(s)

Witte ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Gekruide runderburger

50 gram

Piccalilly

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Honing

4 tl

Mosterd

4 tl

Extra vierge olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3682 kJ
Energie (kcal)880 kcal
Vetten47.0 g
waarvan verzadigd14.6 g
Koolhydraten92 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels9 g
Eiwitten37 g
Cholesterol0 mg
Zout1.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Bakpapier
Bakplaat
Saladekom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Verdeel de aardappelwedges over een bakplaat met bakpapier en meng met de gedroogde tijm en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak de aardappelwedges 15 – 20 minuten in de oven, of tot ze krokant zijn. Schep halverwege om.

2

Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in dunne plakken. Snijd de groene peper in dunne ringen.

3

Maak in een saladekom een dressing van de honing, de mosterd en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de mesclun, de tomaat en de komkommer. Bak de witte ciabatta 4 – 6 minuten in de oven.

4

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak de runderburger, samen met de groene peper, 2 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Zet het vuur laag en houd de hamburger warm in de pan.

5

Snijd de ciabatta doormidden en smeer de onderkant in met een beetje piccalilly. Beleg met een klein beetje salade en leg de burger erop. Bestrooi met de gebakken pepers en schenk het bakvet over de burger.

6

Verdeel de burger, aardappelwedges en overige salade over de borden en serveer met de rest van de piccalilly.