Skip to main content
Piri-piri-chorizoburger
Piri-piri-chorizoburger

Piri-piri-chorizoburger

met frieten, lauwwarme salade en pikante mayonaise

Piri-piri is een klein, maar pikant pepertje - met als terechte bijnaam de Afrikaanse rode duivel.

Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

Briochebroodje

1.5 tl

Piri-pirikruiden

20 gram

Geraspte pecorino DOP

1 stuk(s)

Pruimtomaat

1 stuk(s)

Little gem

2.5 gram

Verse oregano

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

250 gram

Dikke frieten met schil

25 gram

Chorizoblokjes

100 gram

Gemengd gehakt met Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

1.25 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4982 kJ
Energie (kcal)1191 kcal
Vetten67.9 g
waarvan verzadigd18.9 g
Koolhydraten94.5 g
waarvan suikers12 g
Vezels13.4 g
Eiwitten44.8 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kom
Kleine kom
Koekenpan
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Frieten bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Groenten snijden
2

Snijd ondertussen de paprika in de lengte in de helft en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens in dunne repen. Snijd de tomaat in schijfjes. Ris de blaadjes van de oregano.

Weetje: Rode puntpaprika zit bomvol vitamine C. Wist je dat dit de opname van ijzer stimuleert?

Burger vormen
3

Meng het gehakt met de chorizoblokjes en de helft van de piri-pirikruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak). Vorm 1 burger per persoon ter grote van je handpalm. Meng in een kleine kom de overige piri-pirikruiden met de mayonaise.

Bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur, voeg de paprika en oregano toe en dek de pan af. Bak de puntpaprika 8 - 10 minuten. Schep regelmatig om. Verhit een pan zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de burger 2 - 3 minuten per kant.  Verdeel in de laatste minuut de helft van de geraspte pecorino over de burgers en laat smelten.

Salade maken
5

Haal 2 little gemblaadjes per persoon van de stronk en bewaar apart. Snijd de overige little gem in dunne ringen en meng in een saladekom met 1 tl witte balsamicoazijn per persoon, extra vierge olijfolie naar smaak, peper en zout. Voeg tot slot de gebakken paprikareepjes en de tomaat toe. Bewaar 2 tomatenschijfjes per persoon apart voor op de burger. Bak ondertussen het broodje de laatste 2 - 3 minuten bij de frietjes in de oven.

Serveren
6

Snijd het briochebroodje open en besmeer met de helft van de pikante mayonaise. Leg de little gemblaadjes en de tomaat op het briochebroodje en daarop de chorizo-hamburger. Serveer met de frieten, de salade en de overige mayonaise. Garneer de salade met de overige pecorino.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Zelfgemaakte kippenragout met ragoutbakje

Zelfgemaakte kippenragout met ragoutbakje

met ovenfriet en een frisse salade
NL: Stamppot met geroosterde wortel en chorizo BE: Stoemp met geroosterde wortel en chorizo

NL: Stamppot met geroosterde wortel en chorizo BE: Stoemp met geroosterde wortel en chorizo

met Spaanse gehaktballetjes
Bulgursalade met biefstukpuntjes en peultjes

Bulgursalade met biefstukpuntjes en peultjes

in zelfgemaakte marinade van verse kruiden
Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Oostenrijkse roerbak met aardappelen en een spiegelei
Zoete aardappelsalade met mediterrane kipfilet

Zoete aardappelsalade met mediterrane kipfilet

met chorizo, zure room en courgette
Mini-tortilla's met vegetarische kipstukjes

Mini-tortilla's met vegetarische kipstukjes

met paprika, little gem en munt-yoghurtsausje
Penne met spinazie à la crème en rundergehakt

Penne met spinazie à la crème en rundergehakt

met een frisse tomatensalsa
Hamburger met Mexicaanse twist

Hamburger met Mexicaanse twist

met nachoschotel en avocadodip
Spaghetti alla puttanesca met ansjovis en kappertjes

Spaghetti alla puttanesca met ansjovis en kappertjes

met een frisse salade
Casarecce met chorizo en avocado-pesto

Casarecce met chorizo en avocado-pesto

met kruidenroomkaas
Frisse couscous met broccoli, munt en witte kaas

Frisse couscous met broccoli, munt en witte kaas

met gebakken puntpaprika, cashewnoten en yoghurtsaus
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room
Paella met grote garnalen en kippendij

Paella met grote garnalen en kippendij

met chorizo, verse doperwten en een gemengde salade
Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

met avocado en salade
Bulgur-linzensalade met rode biet en geitenkaas

Bulgur-linzensalade met rode biet en geitenkaas

met peer, little gem, tomaat en walnoten
Gebakken gnocchi met champignons in spinazieroom

Gebakken gnocchi met champignons in spinazieroom

met pecorino en hazelnoten
 Peruaanse gebakken bruine rijst met chorizo

Peruaanse gebakken bruine rijst met chorizo

met ei, paprika en frisse tomatensalsa
Scrambled shakshuka met feta

Scrambled shakshuka met feta

met tabouleh van bulgur, komkommer en munt
Siciliaanse caponata met aubergine en rozijntjes

Siciliaanse caponata met aubergine en rozijntjes

met een romige aardappelpuree, olijven en kappertjes
Gepaneerde portobello met gebakken aardappel

Gepaneerde portobello met gebakken aardappel

met uienchutney

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes