
Gebakken gnocchi met champignons in spinazieroom
met pecorino en hazelnoten
Gnocchi is een pastasoort die, anders dan andere pastasoorten, gemaakt wordt van aardappel in combinatie met meel!
Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
2 stuk(s)
Knoflookteen
10 gram
Hazelnoten
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
15 gram
Geraspte pecorino
50 gram
Spinazie
125 gram
Champignons
50 ml
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
125 gram
Gnocchi di patate
½ stuk(s)
Ui
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Hapjespan met deksel
•Koekenpan
Instructies

1
- Snipper de ui. Snijd de champignons in kwarten.
- Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 - 3 minuten.
- Voeg de champignons toe en bak 5 - 6 minuten mee.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Pers de knoflook of snijd fijn en voeg deze na 2 minuten toe aan de champignons.
Tip: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

2
- Hak de hazelnoten grof.
- Verhit een koekenpan zonder olie en rooster de hazelnoten tot goudbruin.
- Verhit in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur 1/2 el olijfolie per persoon en bak de gnocchi in 4 – 6 minuten goudbruin.
- Schep de gnocchi niet te vaak om, geef ze de tijd om mooi te kleuren.

3
- Scheur de spinazie klein boven de hapjespan met champignons en bak al roerend 1 min op middelhoog vuur.
- Voeg de room en 1/2 zakje Italiaanse kruiden per persoon toe aan de hapjespan en verwarm het geheel nog 1 minuut.
- Voeg vervolgens de gnocchi toe aan de hapjespan en bak nog 1 - 2 minuten al roerend op hoog vuur.
- Breng op smaak met peper.

4
- Serveer de gnocchi in diepe borden.
- Garneer met de pecorino en de hazelnoten.
- Proef en breng op smaak met peper en zout.