Chorizo-aardappelstoof met spekjes
met paprika, champignons en zure room
Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
1 stuk(s)
Ui
400 gram
Krieltjes
2 stuk(s)
Knoflookteen
½
Tomatenpuree
½ zakje(s)
Peruaanse kruidenmix
125 gram
Champignons
3 stuk(s)
Rode puntpaprika
50 gram
Chorizoblokjes
5 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
100 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Spekreepjes
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
300 ml
Kippenbouillon
Benodigdheden
Instructies
- Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui en spekblokjes 3 - 4 minuten.
- Bereid de bouillon.
- Was de krieltjes, halveer en snijd de grote krieltjes in kwarten of achten (zie Tip).
- Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Snijd de krieltjes ongeveer even groot, dan zijn ze tegelijkertijd gaar.
- Voeg de knoflook en krieltjes toe aan de ui en de spekjes en roerbak 2 - 3 minuten.
- Voeg de tomatenpuree en Peruaanse kruiden toe en bak 2 minuten mee.
- Snijd de champignons in kwarten.
- Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd de puntpaprika in reepjes.
- Voeg vervolgens de chorizo, de champignons, de puntpaprika en de bouillon toe en breng afgedekt aan de kook.
- Verlaag het vuur en laat 20 - 25 minuten koken, of totdat de krieltjes gaar zijn. Roer af en toe door.
- Haal de laatste 10 minuten het deksel van de pan.
- Hak ondertussen de bieslook fijn.
- Meng in een kleine kom de zure room met de bieslook, peper en zout.
- Verdeel de stoof over diepe borden en garneer met de zure room.
Tip: Wist je dat jouw maaltijd vooral door de paprika en de aardappelen al 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C bevat?