Skip to main content
Hamburger met Mexicaanse twist
Hamburger met Mexicaanse twist

Hamburger met Mexicaanse twist

met nachoschotel en avocadodip

De avocadodip is nieuw in je box! Een (h)eerlijk product dat gemaakt is van geredde avocado's, dat is pas verantwoord genieten!

Labels:
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Tomaat

70 gram

Maïs in blik

40 gram

Pittige tortillachips

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

1 stuk(s)

Hamburger van gemengd gehakt

¼ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

25 gram

Geraspte belegen kaas

40 gram

Avocadodip

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)912 kcal
Energie (kJ)3816 kJ
Vetten51 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers15 g
Vezels9.3 g
Eiwitten35 g
Zout4 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Vergiet
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd de puntpaprika in halve ringen.
  • Houd een paar ringen van de puntpaprika apart om de later de hamburger mee te beleggen.
  • Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de tomaat in plakken.
Nacho's maken
2
  • Leg de pittige tortillachips in een ovenschaal (zie Tip 1). Bak de chips in de ovenschaal en het broodje op een rooster 6 - 8 minuten in de oven.
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet.
  • Verdeel na 4 minuten de mais, de puntpaprika en de geraspte belegen kaas over de chips (zie Tip 2). Bak nog 4 minuten in de oven.

Tip: Tip 1: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de pittige tortillachips en de helft van de geraspte belegen kaas. Tip 2: Het is ook lekker om de helft van de kaas apart te houden om het broodje mee te garneren.

Hamburger bakken
3
  • Wrijf ondertussen de hamburger in met de Mexicaanse kruiden.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de rode ui 2 minuten.
  • Voeg de hamburger toe en bak 2 - 3 minuten per kant.
Serveren
4
  • Snijd het broodje open en besmeer de onderste helft met 1 el avocadodip.
  • Halveer de hamburger en leg beide helften op het broodje.
  • Beleg het broodje met de overige rode puntpaprika, de tomaat en een deel van de gebakken rode ui (zie Tip).
  • Serveer de nachoschotel met de overige gebakken rode ui en avocadodip.

Tip: Tip: Heb je tomaat over, snijd de overige tomaat in kleine blokjes en garneer hiermee de nachoschotel. Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes