HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGepaneerde Portobello Met Gebakken Aardappel
topBanner
Gepaneerde portobello met gebakken aardappel

Gepaneerde portobello met gebakken aardappel

met uienchutney

Lees meer

Portobello is echt een superfood - niet alleen in voedingswaarden maar ook in formaat. Ze zitten vol vitamine B en kunnen wel een diameter van 15 cm hebben!

Labels:VeggieVegan
Allergenen:Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuk(s)

Portobello

50 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

600 gram

Aardappelblokjes

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

80 gram

Pikante uienchutney

1 zakje(s)

Italiaanse kruiden

150 gram

Gesneden rode ui

5 gram

Verse bladpeterselie

1 stuk(s)

Sjalot

Zelf toevoegen

4 el

Bloem

12 el

Zonnebloemolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3705 kJ
Energie (kcal)885 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten110 g
waarvan suikers24.0 g
Vezels15 g
Eiwitten18 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snijd de sjalot in halve ringen. Snijd de puntpaprika in reepjes. Snijd de verse bladpeterselie fijn.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan en bak de aardappelblokjes 15 minuten op middelhoog vuur knapperig. Voeg in de laatste 6 - 8 minuten de puntpaprika, de sjalot en 1/4 zakje Italiaanse kruiden per persoon toe aan de aardappelblokjes. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op laag vuur. Bak de gesneden rode ui 10 - 12 minuten. Voeg daarna de uienchutney toe met per persoon 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1 tl suiker. Meng goed en verwarm nog 2 - 3 minuten.

4

Meng 2 el bloem en 30 ml water per persoon in een diep bord. Meng in een ander diep bord de panko met peper en zout. Snijd de portobello in kwarten. Rol de kwarten portobello door het bloemmengsel. Haal de portobello vervolgens door de panko totdat deze volledig is bedekt.

5

Verhit 5 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Laat de olie goed heet worden en bak de portobello 4 - 5 minuten per kant, of totdat deze goudbruin kleurt. Bestrooi de portobello's in de laatste minuut met de overige Italiaanse kruiden. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

6

Verdeel de aardappelblokjes met de groenten over de borden. Leg de portobello's ernaast en serveer met de gekaramelliseerde rode ui. Garneer het gerecht met de verse bladpeterselie.