HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconScrambled Shakshuka Met Feta
topBanner
Scrambled shakshuka met feta

Scrambled shakshuka met feta

met tabouleh van bulgur, komkommer en munt

Lees meer

Feta over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige feta in blokjes – in olijfolie blijft de feta namelijk langer goed!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustVeggie
Allergenen:EiMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

50 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

⅔ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

½ tl

Gemalen kaneel

⅔ zakje(s)

Paprikapoeder

½

Biologische tomatenpuree

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

30 gram

Harissa

60 gram

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

½ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)1914 kJ
Energie (kcal)457 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten36 g
waarvan suikers13.0 g
Vezels10 g
Eiwitten25 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Kom
Grote kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng per persoon 250 ml water met 1/4 bouillonblokje aan de kook in een pan met deksel. Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar en droog. Roer regelmatig door. Giet af indien nodig en laat uitstomen.

2

Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika. Snijd de rode puntpaprika in de lengte door de helft en snijd vervolgens in halve maantjes. Snijd de komkommer in blokjes. Snijd de verse bladpeterselie en muntblaadjes fijn, maar houd gescheiden. Snijd de citroen in 4 parten. Verkruimel de feta.

3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de ui, de knoflook en per persoon 1 tl paprikapoeder en 1 tl komijnzaad toe en bak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de cherrytomaten in blik, rode puntpaprika, harissa, tomatenpuree en 100 ml water per persoon toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

4

Kluts de eieren in een kom en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het ei over de saus en roer het eimengsel er voorzichtig een paar keer doorheen. Zet het vuur hoog, dek de pan af en laat de eieren in 2 - 4 minuten stollen.

5

Meng in een grote kom de bulgur, komkommer, verse munt en 1/4 tl gemalen kaneel per persoon. Knijp 1 partje citroen per persoon uit boven de kom. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

6

Verdeel de shakshuka over de borden en garneer met de peterselie en feta. Serveer de tabouleh in een aparte schaal. Serveer met de eventueel overige citroenpartjes.