HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBulgurbowl Met Kipgehakt En Tacostukjes
topBanner
Bulgurbowl met kipgehakt en tacostukjes

Bulgurbowl met kipgehakt en tacostukjes

met Mexicaanse kruiden, avocado en tomaat

Lees meer

Het kipgehakt hebben we alvast voor je op smaak gebracht met Mexicaanse kruiden. Zo zet je vanavond een echte fiesta van smaken op tafel!

Labels:FamilieLekker snel
Allergenen:TarweGlutenMosterdEieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

3.96 stuk(s)

Tacoschelpen

200 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

2 stuk(s)

Pruimtomaat

150 gram

Bulgur

(BevatTarwe, GlutenKan bevattenSoja)

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

40 gram

Mayonaise

(BevatMosterd, Eieren)

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Rode ui

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4279 kJ
Energie (kcal)1023 kcal
Energie (kJ)4279 kJ
Energie (kcal)1023 kcal
Vetten61.61 g
Vetten61.61 g
waarvan verzadigd12.5 g
waarvan verzadigd12.5 g
Koolhydraten76.69 g
Koolhydraten76.69 g
waarvan suikers8.9 g
waarvan suikers8.9 g
Vezels19.1 g
Vezels19.1 g
Eiwitten33.48 g
Eiwitten33.48 g
Zout3.6 g
Zout3.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de bulgur toe en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar en droog (zie Tip). Roer regelmatig door.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snipper de ui.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle bulgur, maar gebruik 2/3. De overige bulgur kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

2
  • Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven.
  • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit 1 minuut. 
  • Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los.
3
  • Snijd de limoen in partjes.
  • Meng in een kom de mayonaise met per persoon: 3/4 tl Mexicaanse kruiden (s), het sap van 1 limoenpartje en 1 tl water.
  • Meng met een vork tot een gelijkmatige dressing.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let op: de Mexicaanse kruiden zijn een beetje pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder kruiden of houd apart.

4
  • Verdeel de bulgur over kommen of diepe borden.
  • Breek de taco's in stukjes.
  • Garneer de bowl met het kipgehakt, de tomatenblokjes, de avocadoblokjes, de tacostukjes en de overige limoenpartjes.
  • Besprenkel met de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Bulgur is een volkoren graanproduct. Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.