HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBulgur Met Avocado, Komkommer En Pistachenoten
topBanner
Bulgur met avocado, komkommer en pistachenoten

Bulgur met avocado, komkommer en pistachenoten

met verse kruiden en gedroogde cranberries

Lees meer

Pistachenootjes voegen niet alleen smaak toe, maar ook de nodige hoeveelheid vitamine B1 en magnesium!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenNotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Kleine rode ui

125 gram

Rode cherrytomaten

⅔ stuk(s)

Komkommer

135 gram

Bulgur

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja)

⅓ zakje(s)

Gemalen korianderzaad

20 gram

Verse bladpeterselie en munt

20 gram

Pistachenoten

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

½ stuk(s)

Avocado

50 gram

Witte kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevattenPinda's, Sesam, Noten)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2612 kJ
Energie (kcal)624 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels16 g
Eiwitten18 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng per persoon: 160 ml water met 1/4 groentebouillonblokje aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen. Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in kleine blokjes.

2

Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 15 - 17 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel. Meng ondertussen in een saladekom de tomaten, de komkommer, de wittewijnazijn, de extra vierge olijfolie en 1/2 tl gemalen koriander per persoon. Breng op smaak met ruim peper en zout.

3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de ui met een flinke snuf zout 3 - 4 minuten. Roer regelmatig, zodat de ui niet aanbrandt. Voeg vervolgens de olijfolie toe, verlaag het vuur en karamelliseer de rode ui in 6 - 8 minuten.

4

Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ze in reepjes. Hak de peterselie grof. Hak de pistachenoten grof. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakken. Verkruimel de witte kaas.

5

Voeg de bulgur, de rode ui en 2/3 van de verse kruiden toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de avocado, pistachenoten, witte kaas, overige verse kruiden en de gedroogde cranberry's. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Houd je van pittig? Bestrooi dan met een beetje chilivlokken naar smaak.