Skip to main content

Brunchbox

4 porties | Box met 4 brunchrecepten en versgeperst appelsiensap

Deze brunch bestaan uit 3 recepten waarbij de rest van de brunch bestaat uit verse producten uit de Hello Fresh market. Zo zet je binnen een handomdraai een uitgebreide brunch op tafel!

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Lupine
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

250 gram

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

100 gram

Hollandaisesaus

60 gram

Koudgerookte zalm

100 gram

Spinazie

½ pak(ken)

Danerolles - Croissantdeeg

75 gram

Geraspte gruyère DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Amandelschaafsel

1 stuk(s)

Appel

40 gram

Veenbes-pittenmix

1 el

Honing

½ stuk(s)

Suikerbrood

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Eieren, Lupine, Tarwe Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad, Soja)

50 gram

Coburgerham

2 stuk(s)

Briochebroodje

15 gram

Boter

6 stuk(s)

Handsinaasappel

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

4 el

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)7168 kJ
Energie (kcal)1713 kcal
Vetten85.7 g
waarvan verzadigd42.7 g
Koolhydraten163.6 g
waarvan suikers89.2 g
Vezels14.9 g
Eiwitten58.2 g
Zout5.6 g
Potassium193.8 mg
Calcium150 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Schuimspaan
Garde
Soeppan of grote pan met deksel
Steelpan
Serveerschaal

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Open het blik croissantdeeg en snijd de zes driehoekjes los langs de stippellijnen.
  • Verdeel de coburgerham over het deeg en bestrooi met de geraspte gruyère.
  • Rol het belegde deeg op tot croissants en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 - 15 minuten in de oven.
2
  • Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Halveer ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakken.
  • Smelt 2 el roomboter in de koekenpan en bak de appel 4 – 5 minuten op middelhoog vuur, of tot de buitenkant begint te kleuren.
  • Zet het vuur hoog, voeg de honing toe en karamelliseer de appel 1 - 2 minuten.
  • Haal uit de pan en bewaar apart.
3
  • Breng een grote pan met ruim water aan de kook (zie Tip). Voeg geen zout toe aan het water.
  • Voeg de wittewijnazijn toe zodra het water kookt.
  • Breek elk ei in een klein glas of kommetje.
  • Draai vervolgens het vuur op zeer laag, zodat er geen tot weinig belletjes meer opborrelen. Ga direct verder met de volgende stap.

Tip: Durf je het pocheren niet aan en speel je liever op safe? Kook de eieren dan gewoon in de schil: 6 minuten voor een zacht- en 10 minuten voor een hardgekookt ei.

4
  • Draai met een garde het water in de pan rond zodat er een draaikolk in de pan ontstaat.
  • Schenk de eieren heel voorzichtig één voor één in het midden van de draaikolk (zie Tip).
  • Kook 2 - 3 minuten tot het eiwit volledig gaar en stevig is. Kook eventueel 1 minuut langer voor een stevigere dooier.
  • Gebruik een schuimspaan om elk ei voorzichtig uit de pan te halen en leg het op een bord met keukenpapier om uit te lekken.

Tip: Het is belangrijk dat het water warm genoeg blijft om het ei te koken, maar niet teveel borrelt. Voeg de eieren dus zo snel mogelijk na het omlaag draaien van het vuur toe aan het water.

5
  • Verwarm de olijfolie in een tweede koekenpan op middellaag vuur.
  • Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan. Voeg een snuf zout en peper toe.
  • Roerbak de spinazie 1 minuut of totdat deze begint te slinken. Haal vervolgens van het vuur.
  • Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan.
  • Bak de briochebroodjes 3 - 4 minuten in de voorverwarmde oven.
6
  • Vul de tafel met het suikerbrood en de overige roomboter, de gevulde croissants en de verse smoothies.
  • Verdeel de yoghurt over diepe kommen en garneer met de cranberry-pittenmix, geschaafde amandelen en de plakjes appel.
  • Snijd de briochebroodjes open en leg op de borden. Beleg met een schep spinazie en een plakje zalm. Leg de eieren hierop en schenk de hollandaisesaus erover.

Tip: Vrolijk Pasen!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

Thais gekruide gehaktballetjes met noedels en appelsien

met paksoi en gezouten pinda's
Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

Veggie + protein - Orzo met courgette en cherrytomaten

met rundergehakt als extra
Bulgur-linzensalade met feta

Bulgur-linzensalade met feta

met avocado en amandelschaafsel
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes
Romige pasta met spek en ei

Romige pasta met spek en ei

en verborgen groente
Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

Frisse parelcouscous met warmgerookte zalm en avocado

met spinazie-room, walnoten en witte kaas
Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

Dahl met geroosterde aubergine en spinazie

met rijst en cashewnoten
Aubergine uit de oven met witte kaas en granaatappelpitjes

Aubergine uit de oven met witte kaas en granaatappelpitjes

met parelcouscous, verse munt en yoghurt-tahinsaus
Low-carb salade met kogelbiefstuk

Low-carb salade met kogelbiefstuk

met krokante kikkererwten en gegrilde courgette
Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

Oosterse kipgehaktballetjes in tomaten-kokossaus

met spinazie en witte rijst
Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

Rijst in tomatenroomsaus met serranoham

met sperziebonen en geschaafde amandelen
Penne in romige pompoensaus met spekreepjes

Penne in romige pompoensaus met spekreepjes

met spinazie en salie
Pittige kokoscurry met sperziebonen

Pittige kokoscurry met sperziebonen

met tomaten, spinazie, bonen en rijst
Bulgurbowl met zoete varkenshaas

Bulgurbowl met zoete varkenshaas

met geroosterde courgette, spinazie en witte kaas
Bulgurbowl met kipfiletblokjes, sinaasappeldressing en witte kaas

Bulgurbowl met kipfiletblokjes, sinaasappeldressing en witte kaas

met geroosterde wortel, spinazie en rozijnen
Gigli met Midden-Oosterse kruiden

Gigli met Midden-Oosterse kruiden

met witte kaas en spinazie
Mexicaans gekruide kippendijfilet

Mexicaans gekruide kippendijfilet

met gepofte paprika, rijst en labne
Quiche lorraine

Quiche lorraine

met prei, spek, zure room en kaas
Naanpizza met yazzara, gehakt en spinazie

Naanpizza met yazzara, gehakt en spinazie

met een frisse salade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Shakshuka curry met witte kaas

Shakshuka curry met witte kaas

in kruidige kokossaus met pita, spinazie en venkel
Gentse waterzooi met kippendij

Gentse waterzooi met kippendij

met wortel, bleekselder en prei
Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

Romige aardappelschotel met warmgerookte zalm

met kaas, prei, courgette en dille
Varkenshaas met spekjes en gnocchi

Varkenshaas met spekjes en gnocchi

in champignonroomsaus met Parmigiano Reggiano
Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

Pangasiusfilet in botersaus met citroen en kappertjes

met kruidige parelcouscous, olijven en peterselie
Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

Sweet & Sticky noedels met appelsien, kip, pinda's en koolrabi

met koriander, radijs en rode peper
Wrap met krokante kip

Wrap met krokante kip

met mangoketchup en regenboogkoolsla
Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

Veggie kipstukjes in bladerdeeg met knapperige appelsalade

met zure-roomsaus en en Surinaamse kruiden
BBQ-tempehburrito’s  met smashed avocado

BBQ-tempehburrito’s met smashed avocado

met tomaat-maissalsa, kruidige rijst en koriander
Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

Mac & Cheese uit de oven met geroosterde pompoenpitten

met verborgen groenten voor kinderen: wortel, pompoen en ui
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa en zoete chilimayonaise

met kruidige rijst en zonnebloempitten
Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

Bao buns met garnalen in 'swicy' saus

met sugarsnaps en zoetzure groenten
Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

Pokébowl met zalmfilet, zeewiersalade en avocado

met sriracha-mayo, zwart sesamzaad en zoetzure radijsjes
Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

Steak met knolselderfrietjes en Parmigiano Reggiano

met frisse sperziebonen, citroenpartjes en zelfgemaakte saus
Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauwfilet in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met Mediterrane kipfilet

met mini-romatomaten, komkommer en mais
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui
Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

Bacon burger met bietentortillachips op zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

Courgettesoep met geroosterde pompoenpitten

met bospaddenstoelenpesto en gegratineerde volkoren ciabatta
Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, kerstomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui