Met basilicumcrème en grana padano geef je deze burger een Italiaanse twist. Zet je tanden in de knapperige ciabatta en waan je voor even in Italië... Buon appetito!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
2 stuks
Witte ciabatta
(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))1 stuks
Pruimtomaat
2 stuks
Tomaat
1 stuks
Rode ui
1 stuks
Knoflookteen
15 ml
Basilicumcrème met oregano
40 g
Mayonaise
(BevatEi, Mosterd)2 stuks
Gekruide runderburger
25 g
Grana padano-vlokken
(BevatMelk (inclusief lactose), Ei)60 g
Slamix met radicchio, rucola en bladsla
2 el
Extra vierge olijfolie
1 el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de ciabatta 6 - 8 minuten. Snijd de pruimtomaat en de tomaat in kleine blokjes. Snipper de helft van de rode ui zeer fijn en snijd de rest in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Meng in een kom de fijngesneden rode ui, de tomatenblokjes, de knoflook, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart. Meng in een kleine kom de mayonaise met de basilicumcrème met citroen.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de runderburger samen met de rode-uiringen 2 – 3 minuten per kant, of tot de hamburger gaar is. Strooi in de laatste minuut de helft van de grana padano vlokken over de burgers
Snijd de ciabatta's open en besmeer met de basilicummayonaise. Leg de hamburger erop, bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en een beetje van de radicchio, rucola en bladsla. Meng de overige sla met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast. Garneer de salade met de overige grana padano.