Sticky kalkoenfilet in zoetzure appelsiensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sticky kalkoenfilet in zoetzure appelsiensaus

Sticky kalkoenfilet in zoetzure appelsiensaus

met rijst en frisse komkommersalsa

Je werkt dit kleurrijke gerecht af met gomasio - deze Japanse smaakmaker op basis van sesamzaad zorgt voor de finishing touch!

Allergenen:
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Komkommer

½ bosje(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Handsinaasappel

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

100 gram

Kalkoenfiletstukjes met tandoori-kruiden

50 gram

Peultjes

75 gram

Witte langgraanrijst

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

½ zakje(s)

BBQ-rub

Zelf toevoegen

1 el

Witte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Honing

1 el

Olijfolie

½ el

Water voor saus

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3416 kJ
Energie (kcal)816 kcal
Vetten36.1 g
waarvan verzadigd4.1 g
Koolhydraten88.8 g
waarvan suikers22 g
Vezels8 g
Eiwitten31.8 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Steelpan met deksel
Rasp
Kleine kom
Kom
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon een steelpan met deksel op middelhoog vuur. Bak het witte gedeelte van de lente-ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de rijst, voldoende water en 1/4 bouillonblokje per persoon toe aan de pan. Kook de rijst 9 minuten.
  • Voeg daarna de peultjes toe en kook nog 4 - 6 minuten (zie Tip). Giet af en bewaar apart.

Tip: Sommige peultjes hebben draadjes die je er makkelijk kan aftrekken bij het wegsnijden van de uiteinden.

Appelsiensaus maken
2
  • Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Rasp de schil van de appelsien met een fijne rasp. Pers de helft van de appelsien uit boven een kleine kom en snijd andere helft in blokjes.
  • Voeg de zoet-pikante chilisaus, de honing, het water en de helft van de witte balsamicoazijn toe aan de kleine kom. Breng op smaak met peper en meng goed door.
Kalkoen bakken
3
  • Meng in een kom de kalkoen, de BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en de bloem.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de kalkoen 5 - 7 minuten, of tot de kalkoen gaar is.
  • Roer de appelsiensaus erdoorheen en bak nog 2 minuten.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise, de overige witte balsamicoazijn en 1/2 tl appelsienrasp per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de rijst met peultjes in diepe kommen. 
  • Verdeel de kalkoen in appelsiensaus, de komkommer en de appelsienblokjes eroverheen.
  • Besprenkel met de appelsienmayonaise.
  • Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui en de gomasio.

Weetje: Wist je dat lente-ui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.