American pancakes met mascarpone
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
American pancakes met mascarpone

American pancakes met mascarpone

met zelfgemaakte frambozensaus en honing

Door de opgeklopte eieren en het bakpoeder in het beslag zijn deze Amerikaanse pannenkoeken extra luchtig!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd5 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

100 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

65 gram

Frambozen

10 gram

Aardbeiensaus

(Kan bevatten Hazelnoten, Pinda's)

4 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

Suiker

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

30 ml

Water voor saus

½ el

Zonnebloemolie

¼ tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2705 kJ
Energie (kcal)646 kcal
Vetten23.8 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers31.1 g
Vezels5.8 g
Eiwitten22.5 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Kom
Garde
Kleine kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Steelpan
Serveerschaal

Instructies

1
  • Kluts de eieren in een kom. Voeg de karnemelk toe en klop alles luchtig met een garde (zie Tip).
  • Weeg 75 g bloem per persoon af. Voeg aan een andere kom de bloem en per persoon: 1/4 zakje bakpoeder, 1/4 tl zout en 1/2 el suiker toe.
  • Pers de citroen uit boven een kleine kom.
  • Spatel de opgeklopte eieren en karnemelk door het bloemmengsel. Voeg 1/2 el citroensap per persoon toe en meng goed door elkaar.

Tip: Het is luchtig genoeg zodra er veel luchtbellen zichtbaar zijn.

2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote pan op middelhoog vuur. Schenk een soeplepel beslag in de pan (zie Tip). Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Herhaal tot het beslag op is. Voeg indien nodig tussendoor extra zonnebloemolie toe aan de pan.

Tip: Let op: je bakt kleine pannenkoeken - deze kun je hoger stapelen.

3
  • Voeg ondertussen de aardbeiensaus en frambozen toe aan een steelpan op middelhoog vuur met per persoon: 30 ml water en 1/2 el suiker.
  • Laat 2 - 3 minuten sudderen, of tot er stroperige saus ontstaat.
4
  • Stapel de pancakes op een serveerschaal en verdeel de aardbei-frambozensaus erover.
  • Serveer met de mascarpone en de honing (zie Tip).

Tip: Dit ontbijt is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Laat de honing en de mascarpone dan achterwege.