Skip to main content
American pancakes met appel en rozijnen

American pancakes met appel en rozijnen

4.5
(58)
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

American pancake mix

(Bevat: Gluten)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

30 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

1 stuk(s)

Appel

½ tl

Gemalen kaneel

Zelf toevoegen

200 ml

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Honing

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2653 kJ
Energie (kcal)634 kcal
Vetten13 g
waarvan verzadigd6.9 g
Koolhydraten106 g
waarvan suikers40.1 g
Vezels2 g
Eiwitten20 g
Zout1.6 g

Instructies

1

Meng de pannenkoekenmix in een beslagkom met 2/3 van de melk. Voeg al roerende de eieren, de overige melk en de rozijnen toe. Laat het beslag 3 minuten rusten.

2

Smelt ½ el roomboter per persoon in een koekenpan op middelmatig vuur en bak per persoon 3 pannenkoekjes per keer. Bak door tot het beslag op is. Roer steeds het beslag even door, anders zakken de rozijnen naar de bodem.

3

Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in heel dunne parten. Stapel de pannenkoeken met steeds een paar partjes appel ertussen. Eindig met appel. Druppel er 1 tl honing per persoon over en bestrooi met een snufje kaneel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders