Skip to main content
Aardappelsalade met gerookte forel
Aardappelsalade met gerookte forel

Aardappelsalade met gerookte forel

Met radijs en mosterd-dilledressing

Deze zomerse salade met aardappel en forel zet je zo op tafel. De combinatie van zachte aardappelen en knapperige radijsjes zorgt voor een smaakvol contrast. Doordat je de vinaigrette door de aardappelen mengt wanneer ze nog warm zijn, trekken alle smaken er extra goed in.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Pesce

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

200 gram

Sperziebonen

5 stuk(s)

Radijs

2 bosje(s)

Verse dille

1 stuk(s)

Gerookte forelfilet

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2502 kJ
Energie (kcal)598 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers4.8 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Saladekom

Instructies

aardappel
1

Kook ruim water met een snufje zout in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

koken
2

Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Kook de sperziebonen na 5 minuten mee met de krieltjes. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

snijden
3

Snijd of schaaf ondertussen de radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein (de andere helft gebruik je niet meer). Hak de dille heel fijn.

roeren
4

Maak in een kom een dressing van de extra vierge olijfolie, de mosterd, de witte balsamicoazijn, het grootste deel van de dille, peper en zout.

mengen
5

Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken en meng het grootste deel van de forel met de krieltjes, sperziebonen, radijs en radijsblad in een saladekom. Voeg de dressing toe en breng verder op smaak met peper en zout.

serveren
6

Verdeel de aardappelsalade over de borden en garneer met de overige forel en overige dille.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Varkensworst in currysaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in currysaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Kipburger op briochebroodje met groenten

Kipburger op briochebroodje met groenten

en voor ouders: sriracha-mayo en gekruide patatjes
Sticky buikspek op witte demi-baguette met pikante frietjes

Sticky buikspek op witte demi-baguette met pikante frietjes

geïnspireerd op bánh mì, met sojabonensalade en sambalmayonaise
Gefrituurde kip op z'n Koreaans met 'swicy' saus

Gefrituurde kip op z'n Koreaans met 'swicy' saus

met rijst, sesamzaad en komkommer-radijssalade
Gekonfijte eend met bosbessensaus en amandelen

Gekonfijte eend met bosbessensaus en amandelen

met aardappelpuree, Parmigiano Reggiano en groene groenten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met sperziebonen en patatjes
BBQ-kipburger met gefrituurde uitjes

BBQ-kipburger met gefrituurde uitjes

met regenboogkrieltjessalade in honing-mosterddressing
Koreaans geïnspireerde bulgogiburger met sriracha-mayo

Koreaans geïnspireerde bulgogiburger met sriracha-mayo

met kimchi-regenboogsla, sesamzaadjes en pikante patatjes
Noedelsoep met garnalen en paksoi

Noedelsoep met garnalen en paksoi

met mais en gefrituurde uitjes
Luxe varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

Luxe varkenshaas met aardbei-balsamicosaus

met aardappelpuree en sperziebonen met spekjes en amandelschaafsel
Burgerbowl met krokante vegetarische kipburger

Burgerbowl met krokante vegetarische kipburger

met Parmigiano Reggiano, patatjes en salade
Knapperige plantaardige kipburger met dillemayo

Knapperige plantaardige kipburger met dillemayo

op een wortelbroodje met frietjes en komkommersalade
Heekfilet met zelfgemaakte beurre noisette

Heekfilet met zelfgemaakte beurre noisette

met citroen, salie, patatjes en wortel
Gebakken zalm in dilleroomsaus

Gebakken zalm in dilleroomsaus

met sperziebonen, wortel en aardappelpuree
Kipfilethaasjes met pesto-krieltjes

Kipfilethaasjes met pesto-krieltjes

met courgette en paprika
Veggie nuggets met bietensalade

Veggie nuggets met bietensalade

met gebakken patatjes en uienchutney
Steak met kalfsjus en truffelolie

Steak met kalfsjus en truffelolie

met cheesy aardappelpuree, peultjes en sperziebonen
Kabeljauwfilet in beurre blanc met serranoham

Kabeljauwfilet in beurre blanc met serranoham

met kruidenpuree, broccolini, amandelen en sperziebonen
Kabeljauw met rijstnoedels à la Cha Ca La Vong

Kabeljauw met rijstnoedels à la Cha Ca La Vong

Vietnamese klassieker met nước chấm, broccolini en pinda's
Goedgevulde grillkaastaco's met mango en chilisaus

Goedgevulde grillkaastaco's met mango en chilisaus

met piri-pirikruiden, koriander en frisse salade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Kabeljauwfilet met zwarte-bonennoedels

Kabeljauwfilet met zwarte-bonennoedels

met zoetzure komkommer, lente-ui en paprika
Kapsalon met cheesy kippendijreepjes

Kapsalon met cheesy kippendijreepjes

met frietjes, knoflooksaus en salade
Steak met frietjes en truffelmayonaise

Steak met frietjes en truffelmayonaise

met sjalottensaus en geroosterde groenten
Kipworstjes met parelcouscous

Kipworstjes met parelcouscous

met labne, aubergine en sumak
Shakshuka met geitenkaas

Shakshuka met geitenkaas

met naanbrood en Griekse kruidenmix
Rijstbowl met kipfilethaasjes en knoflook

Rijstbowl met kipfilethaasjes en knoflook

met krokante pinda's en mangochutney-mayonaise
Risotto à la bolognese

Risotto à la bolognese

met Parmigiano Reggiano, basilicum en mascarpone
Fusion vistaco's met Midden-Oosterse kruiden

Fusion vistaco's met Midden-Oosterse kruiden

pick & mix toppings: mangochutney, knapperige koolsla & meer!
Bulgurbowl met tzatziki en krokante kikkererwten

Bulgurbowl met tzatziki en krokante kikkererwten

met amandelschaafsel en tomaat-komkommersalade
Kip-cheeseburger op z'n Italiaans

Kip-cheeseburger op z'n Italiaans

met tomatensaus, basilicum en patatjes
Tortellini met varkensworst en kastanjechampignons

Tortellini met varkensworst en kastanjechampignons

met pecorino, bospaddenstoelenpesto en bieslook
Courgette uit de oven met conchiglie

Courgette uit de oven met conchiglie

met mozzarella en zelfgemaakte tomatensaus
Tomatengalette met witte kaas

Tomatengalette met witte kaas

met balsamicocrème en kleine salade
Supergroene naanpizza met witte kaas en olijven

Supergroene naanpizza met witte kaas en olijven

met courgette, citroen, dille en zoetzure ui
Oyakodon donburi met teriyaki-kipomelet

Oyakodon donburi met teriyaki-kipomelet

Japanse rijstbowl met zoetzure groenten
Kikkererwtensalade met knapperig za'atar flatbread en rode biet

Kikkererwtensalade met knapperig za'atar flatbread en rode biet

met tahindressing, verse kruiden, komkommer en citroen
Luxe bowl met kabeljauw-tempura, mango en zeewiersalade

Luxe bowl met kabeljauw-tempura, mango en zeewiersalade

met rijst, sojabonen en limoenmayonaise
Romige geitenkaas met uiensaus

Romige geitenkaas met uiensaus

met wortel-spinaziestoemp en pecannoten
Spiegeleieren met seroendeng-garnering en regenboogsla

Spiegeleieren met seroendeng-garnering en regenboogsla

met limoenrijst, zoete-chilimayo en verse kruiden
Zalmfilet met broccolini en tahindressing

Zalmfilet met broccolini en tahindressing

met bulgur, kerstomaten en geroosterd amandelschaafsel