"Broccolini, ook wel bimi genoemd, is een combinatie van broccoli en Chinese broccoli. Vergeleken met de licht bittere, vegetale smaak van gewone broccoli is broccolini milder, met een zoetere, aardse smaak. "
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Ei
(Bevat: Ei)
250 gram
Aardappelen
150 gram
Sperziebonen
½ stuk(s)
Rode ui
5 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten: Selderij)
0.24 tl
Belgische kruidenmix voor gehakt
50 gram
Bimi broccoli
1 el
[Plantaardige] boter
1
[Plantaardige] melk
½ tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen zonder deksel.
Snipper de ui. Verwijder de steelaanzet en halveer de sperziebonen.
Tip: Wist je dat doperwten meer vezels en eiwitten bevat dan de meeste andere groenten? Ook bevat het evenveel ijzer als spinazie. IJzer speelt een belangrijke rol bij de productie van energie in ons lichaam, dat verklaart ook waarom een tekort aan dit mineraal kan zorgen voor een gevoel van vermoeidheid.
Zorg dat het ei net onder water staat in een steelpan met deksel. Breng het water aan de kook en kook het ei, afgedekt, in 6 - 8 minuten (zie Tip). Pel het ei.
Tip: Houd je van een zachtgekookt ei? Kook de eieren dan 6 minuten. Wil je een hard gekookt ei? Kook het ei dan 10 minuten.
Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel en fruit de ui 1 - 2 minuten. Voeg de sperziebonen en een snuifje zout toe en schenk een bodempje water in de pan. Breng afgedekt aan de kook en kook in 4 - 6 minuten beetgaar. Kook de laatste 3 minuten de doperwten mee met de sperziebonen.
Snijd of knip de bieslook fijn. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg per persoon 1/2 el roomboter, 1/2 tl mosterd en een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door. Meng de bieslook en 1/4 tl gehaktkruiden per persoon door de puree. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de puree op een bord. Snijd het gekookt eitje doormidden en serveer het op de puree. Serveer de groene groenten ernaast.