Zuid-Amerikaanse zwarte-bonenschotel
Met zilvervliesrijst, zure room en feta
Deze Zuid-Amerikaanse bonenschotel doet wel een beetje denken aan chili con – of eigenlijk sin (zonder) – carne. De bonen zitten vol goede eigenschappen: van vitaminen en mineralen tot vezels, eiwitten en antioxidanten, die het gerecht hartstikke voedzaam maken. Bovendien staat het gerecht zo op tafel en is het heerlijk hartverwarmend, dus pak een lepel en geniet!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
85 gram
Zilvervliesrijst
2 stuk(s)
Knoflookteen
⅔ stuk(s)
Groene peper
1 stuk(s)
Groene paprika
75 gram
Ui, gesneden
2 tl
Gemalen komijnzaad
2 tl
Paprikapoeder
2 stuk(s)
Vleestomaat
200 ml
Passata
1 zakje(s)
HAK zwarte bonen
10 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
100 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
170 ml
Groentebouillon
1.5 el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
• Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook en kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en breng op smaak met peper en zout. • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon. • Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd fijn. • Snijd de groene paprika in reepjes.
• Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook, ui, groene peper, komijn, het paprikapoeder en de groene paprika 5 minuten. • Snijd ondertussen de vleestomaat in kleine blokjes. • Voeg de vleestomaat toe aan de hapjespan en bak 1 minuut mee op hoog vuur.
• Voeg de tomatenpassata en de zwarte bonen met de bouillon toe aan de hapjespan en kook het geheel 3 minuten. • Voeg de zwarte balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout. • Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
• Schep de zwarte bonen en saus in het midden van een soepkom of diep bord. Schep de rijst er voorzichtig middenin. Verbrokkel de feta erover. • Garneer met de pompoenpitten en serveer met de zure room.