In de winter kun je wel wat extra vitaminen gebruiken. Groentesoep biedt uitkomst: zonder veel moeite krijg je veel groente binnen. Dat gaat zeker op voor deze soep met bataat en rode paprika, twee vitaminebommetjes.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Zoete aardappel
1 stuk(s)
Rode paprika
1 stuk(s)
Kurkumabroodje
10 gram
Pompoenpitten
2 el
Volle yoghurt
400 ml
Groentebouillon
½ el
Roomboter
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Schil de bataat en snijd in kleine blokjes. Snijd de rode paprika in blokjes.
Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bataat en de rode paprika toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.
Bak ondertussen het kurkumabroodje 6 – 8 minuten in de oven.
Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en bak de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poppen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Haal de soeppan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel over de soepkommen. Bestrooi met de pompoenpitten,garneer met de volle yoghurt en serveer het kurkumabroodje erbij.