Skip to main content
Witte asperges met ham en gekookt eitje
Witte asperges met ham en gekookt eitje

Witte asperges met ham en gekookt eitje

met aardappelen en hollandaisesaus

Met bijnamen als 'de koningin van de groente' en 'het witte goud' is deze seizoensgroente bij velen favoriet. De asperges in jouw box komen van eigen bodem, waar ze met liefde en passie worden gesorteerd en geschild met machines die draaien op zonne-energie.

Alleen verkrijgbaar in het seizoen, dus voeg deze groentefavoriet snel aan je box toe.

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

250 gram

Witte asperges

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

2.5 gram

Verse krulpeterselie

4 plak(ken)

Achterham

50 gram

Hollandaisesaus

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)718 kcal
Energie (kJ)3005 kJ
Vetten40.7 g
waarvan verzadigd15.8 g
Koolhydraten57.8 g
waarvan suikers4 g
Vezels12.1 g
Eiwitten26.8 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Grote pan of aspergepan
Pan met deksel
Deksel
Dunschiller
Kleine steelpan
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1

Kook 1 liter water per persoon voor de asperges in een aspergepot of een grote pot met deksel (zie Tip 1). Kook in een andere pot met deksel 400 ml water per persoon voor de aardappelen (zie Tip 2).

Tip 1: Heb je geen aspergepot of hoge pot in huis? Je kunt ook een lagere pot gebruiken – leg de asperges er dan plat in.

Tip 2: Je kunt de ham ook warm eten. Verwarm de oven dan nu voor op 175 graden. Verpak in stap 5 de hamsneetjes in aluminiumfolie en verwarm ze 5 minuten in de voorverwarmde oven voordat je ze oprolt. 

Snijden en schillen
2

Was of schil de aardappelen grondig en halveer ze. Snijd de grote aardappelen in kwarten. Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden.

Aardappelen koken
3

Kook de aardappelen, afgedekt, 15 - 20 minuten in de pot met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen. Zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau en vitamine C voor een sterke weerstand.

Asperges koken
4

Kook de asperges 12 - 15 minuten in de aspergepot of de grote pot met deksel. Kook de eieren de eerste 8 minuten met de asperges mee (zie Tip). Haal de eieren daarna uit de pan en laat ze schrikken onder koud water.

Tip: Liever een zachtgekookt ei? Haal het ei dan na 5 minuten uit de pan. 

Smelten
5

Schenk de hollandaisesaus in een steelpan en verwarm 4 - 6 minuten op laag vuur. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn. Smelt vlak voor het serveren de boter in een tweede steelpan op laag vuur en voeg de krulpeterselie toe (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Pel de eieren en snijd doormidden. Haal de hamsneetjes van elkaar en rol ze op.

Tip: Heb je geen tweede steelpan? Gebruik dan een kleine pan. 

Serveren
6

Verdeel de asperges en de aardappelen over de borden. Leg de hamrolletjes erbij. Schenk de gesmolten boter over de aardappelen en leg de halve eieren op de asperges. Garneer met de warme hollandaisesaus.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tex Mex-bowl met heekfilet en guacamole

Tex Mex-bowl met heekfilet en guacamole

met rijst, frisse maissalsa en BBQ-rub
Traybake met kipdrumsticks

Traybake met kipdrumsticks

met Surinaamse kruiden en ingelegde ui
Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

Varkensgehaktballetjes in zoete sojasaus

met noedelsalade en sesamzaadjes
Orzo met knoflookgarnalen en verse kruiden

Orzo met knoflookgarnalen en verse kruiden

met citroen, amandelschaafsel en courgette
Zelfgemaakte worstenbroodjes met patatjes

Zelfgemaakte worstenbroodjes met patatjes

met knapperige appel-komkommersalade
Cheesy taco's met chili sin carne en guacamole

Cheesy taco's met chili sin carne en guacamole

met taco's, zure room en salsa
Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

Tortelloni in tomatensaus met Parmigiano Reggiano

met vers basilicum en kleine rucolasalade
Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

Gelecurrynoedels met champignons en peultjes

met kokosmelk, limoen en paprika
Orzobowl met kip, limoen-yoghurtsaus en verse munt

Orzobowl met kip, limoen-yoghurtsaus en verse munt

met kerstomaten en komkommersalade
Sweet & smokey cottage pie met rundvlees en cheddar

Sweet & smokey cottage pie met rundvlees en cheddar

met verborgen groenten voor kinderen: tomaat en zoete aardappel
Flatbreadpizza's met smokey garnalen

Flatbreadpizza's met smokey garnalen

met witte kaas, rucolasalade en groene puntpaprika
Andijviestoemp met Grana Padano en rode pesto

Andijviestoemp met Grana Padano en rode pesto

met kerstomatensaus en balsamicocrème
Entrecote met kruidenhollandaise en frietjes

Entrecote met kruidenhollandaise en frietjes

met frisse salade van botersla en radijs
Hartige tarte tatin met chioggiabiet

Hartige tarte tatin met chioggiabiet

met witte kaas, verse kruiden en frisse rucolasalade
Kip met zoete-aardappelpuree en mais-salsa

Kip met zoete-aardappelpuree en mais-salsa

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

Kip-cheeseburger met sesammayo en frisse pindakoolsla

op een streetfoodbroodje met aardappelwedges en verse kruiden
Keto-vriendelijke varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

Keto-vriendelijke varkenshaas met courgettefrietjes in parmezaankorst

met cheesy romige spinazie en citroenmayonaise
Steak met aardappelsalade met dilledressing

Steak met aardappelsalade met dilledressing

met gebakken ui, radijs en sperziebonen
Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

Fiocchi tricolore met burrata en basilicumcrème

in champignon-tomatensaus met Siciliaanse kruiden
Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

Bulgurbowl met chioggiabiet, avocado en witte kaas

met pistachenoten, appelsiendressing en koriander