Waldorfsalade met blauwe kaas en walnoot
met appel, bleekselderij en rozijntjes
De Waldorf salade stond 100 jaar geleden op het menu van het Waldorf-Astoria hotel in New York. De salade bestaat uit appel, selderij, mayonaise, druiven en noten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
5 spriet(en)
Bleekselderij
(Bevat Selderij)
⅔ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Appel
½ stuk(s)
Citroen
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
2 stuk(s)
Bruin tarwebroodje
(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Eieren, Lupine, Noten, Gluten, Sesamzaad)
50 gram
Blauwe-kaasblokjes
60 gram
Rucola en veldsla
(Kan bevatten Selderij)
20 gram
Rozijnen
20 gram
Walnootstukjes
Zelf toevoegen
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Meet de juiste hoeveelheid bleekselderij en komkommer af.
- Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Halveer eventuele grote stengels eerst in de lengte.
- Snijd de komkommer en de appel in blokjes (zie Tip).
- Pers de citroen uit boven een kleine kom.
Tip: Liever plakjes? Snijd de komkommer en de appel dan in dunne plakjes. Als je het lekker vindt, kun je de appel ook eerst schillen.
- Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el mayonaise en 1/2 el citroensap. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
- Meng de bleekselderij, komkommer en appel met de dressing.
Tip: Bleekselderij zit bomvol vitamine A en C, en calcium. Lekker in dit gerecht, in soep, risotto of als snack met een dip. Naast de bleekselderij zit er ook veel vitamine A in wortel.
- Bak de broodjes 6 - 8 minuten in de oven.
- Meng de rucola en veldsla, blauwe-kaasblokjes, rozijnen en walnootstukjes met de dressing (zie Tip). Schep alles goed om en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Tip: Voeg extra aroma toe aan de walnootstukjes door ze kort mee te roosteren met de broodjes in de oven. Pas wel op dat ze niet verbranden!
- Verdeel de salade over de borden en serveer met het broodje.