HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconWaldorfsalade Met Blauwe Kaas En Walnoot
topBanner
Waldorfsalade met blauwe kaas en walnoot

Waldorfsalade met blauwe kaas en walnoot

met appel, bleekselderij en rozijntjes

Lees meer

De Waldorfsalade is vernoemd naar het Waldorf-Astoria hotel in New York, waar deze salade meer dan 100 jaar geleden op het menu belandde.

Allergenen:SelderijEiMosterdGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)SojaNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

4 stengel(s)

Bleekselderij

(BevatSelderij)

⅔ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Citroen

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

2 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), SojaKan bevattenLupine, Noten, Ei, Sesam)

50 gram

Danablu

(BevatMelk (inclusief lactose))

60 gram

Rucola en veldsla

40 gram

Rozijnen

(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)

20 gram

Walnootstukjes

(BevatNotenKan bevattenSesam, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2865 kJ
Energie (kcal)685 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers24.0 g
Vezels9 g
Eiwitten19 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kleine kom
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meet de juiste hoeveelheid bleekselderij en komkommer af. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes (halveer de grote stengels eventueel eerst in de lengte). Snijd de komkommer en de appel in blokjes (zie Tip). Pers de citroen uit boven een kleine kom.

2

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el mayonaise en 1/2 el citroensap. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de bleekselderij, komkommer en appel met de dressing.

3

Bak de broodjes 6 - 8 minuten in de oven. Verkruimel de danablu of snijd in kleine blokjes. Meng de rucola en veldsla, danablu, rozijnen en walnootstukjes met de dressing (zie Tip). Schep alles goed om en breng eventueel op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de salade over de borden en serveer met het broodje.