De Waldorfsalade is vernoemd naar het Waldorf-Astoria hotel in New York, waar deze salade meer dan 100 jaar geleden op het menu belandde.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
4 stengel(s)
Bleekselderij
(BevatSelderij)â…” stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Appel
½ stuk(s)
Citroen
50 gram
Mayonaise
(BevatEi, Mosterd)2 stuk(s)
Bruin tarwebroodje
(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), SojaKan bevattenLupine, Noten, Ei, Sesam)50 gram
Danablu
(BevatMelk (inclusief lactose))60 gram
Rucola en veldsla
40 gram
Rozijnen
(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)20 gram
Walnootstukjes
(BevatNotenKan bevattenSesam, Pinda's)1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meet de juiste hoeveelheid bleekselderij en komkommer af. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes (halveer de grote stengels eventueel eerst in de lengte). Snijd de komkommer en de appel in blokjes (zie Tip). Pers de citroen uit boven een kleine kom.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el mayonaise en 1/2 el citroensap. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Meng de bleekselderij, komkommer en appel met de dressing.
Bak de broodjes 6 - 8 minuten in de oven. Verkruimel de danablu of snijd in kleine blokjes. Meng de rucola en veldsla, danablu, rozijnen en walnootstukjes met de dressing (zie Tip). Schep alles goed om en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden en serveer met het broodje.