Waldorfsalade met blauwe kaas en walnoot
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Waldorfsalade met blauwe kaas en walnoot

Waldorfsalade met blauwe kaas en walnoot

met appel, bleekselderij en rozijntjes

De Waldorfsalade is vernoemd naar het Waldorf-Astoria hotel in New York, waar deze salade meer dan 100 jaar geleden op het menu belandde.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2.5 spriet(en)

Bleekselder

(Bevat Selderij)

½ stuk(s)

Komkommer

¼ stuk(s)

Appel

¼ stuk(s)

Citroen

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

25 gram

Blauwekaasblokjes

40 gram

Rucola en veldsla

20 gram

Sultana rozijnen

10 gram

Walnootstukjes

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)683 kcal
Energie (kJ)2856 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers24 g
Vezels9.7 g
Eiwitten19 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kleine kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Meet de juiste hoeveelheid bleekselderij en komkommer af.
  • Snijd de bleekselderij in dunne plakjes (halveer de grote stengels eventueel eerst in de lengte).
  • Snijd de komkommer en de appel in blokjes (zie Tip).
  • Pers de citroen uit boven een kleine kom.

Tip: Liever plakjes? Snijd de komkommer en de appel dan in mooie dunne plakjes. Als je het lekker vindt, kun je de appel ook eerst schillen.

Dressing maken
2
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el mayonaise en 1/2 el citroensap. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
  • Meng de bleekselderij, komkommer en appel met de dressing.

Tip: Bleekselderij zit bomvol calcium en vitamine A en C. Lekker in dit gerecht, in soep, risotto of als snack met een dip. Naast de bleekselderij zit er ook veel vitamine A in de wortel.

Salade maken
3
  • Bak de broodjes 6 - 8 minuten in de oven.
  • Verkruimel de danablu of snijd in kleine blokjes.
  • Meng de rucola en veldsla, danablu, rozijnen en walnootstukjes met de dressing (zie Tip). Schep alles goed om en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Tip: Voeg extra aroma toe aan de walnootstukjes door ze kort mee te roosteren met de broodjes in de oven. Pas wel op dat ze niet verbranden!

Serveren
4
  • Verdeel de salade over de borden en serveer met het broodje.